ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ Γ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Εφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο δικηγόρος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, δυο φορές υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας 1986 και 1990 ως επικεφαλής του συνδυασμού ΔΗΦΑΚ και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στις επαναληπτικές εκλογές του 1989 Γιάννης Σωτηρίου.

Δήλωση για την απώλεια του Γιάννη Σωτηρίου έκανε ο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός στην οποία ανέφερε τα εξής: «Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του Γιάννη Σωτηρίου, ενός ανθρώπου που άφησε ευδιάκριτο το αποτύπωμά του στην αυτοδιοίκηση και την κοινωνία της Λάρισας.

Ο Γιάννης Σωτηρίου διακρίθηκε για την αγωνιστικότητα και την εργατικότητά του, την πίστη του στο κράτος δικαίου και τη δημοκρατική παράδοση του τόπου μας, τη μετριοπάθειά του, την διαχρονική προσήλωσή του  και τη δημιουργική συμβολή του στην προσπάθεια να γίνει η Λάρισα μια ανθρώπινη πόλη με σύγχρονες υποδομές.

Από καρδιάς, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, πληροφορηθείς τον θάνατο του πρώην δημοτικού συμβούλου και υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Σωτηρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Με τον Γιάννη Σωτηρίου, υπηρετήσαμε επί σειρά ετών  την Αυτοδιοίκηση, το Δήμο Λάρισας και τους συμπολίτες μας, από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

Παρά τις διαφορετικές πολιτικές απόψεις και σε μια διαφορετική πολιτική περίοδο, είχαμε την ευκαιρία να συζητάμε, να συμφωνούμε και να διαφωνούμε, πιστεύοντας πάντα ότι υπηρετούμε το καλό της Λάρισας και των συμπολιτών μας.

Ηταν ανθρωπος μετριοπαθής και συγκαταβατικός, με ιδιαίτερα λαμπρή πορεία και στο χώρο της δικηγορίας, την οποία κόσμησε με την μακρόχρονη παρουσία του.

Σταθερά προσηλωμένος στα δημοκρατικά ιδεώδη συνέβαλλε με τις γνώσεις του και τις δημιουργικές του προτάσεις στην υλοποίηση του έργου της τότε δημοτικής αρχής με γνώμονα πάντα το συμφέρον της πόλης.

Στην οικογένεια του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια”.

Αακοίνωση εξέδωσε και ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λάρισας της ΝΔ Ηρακλής Γερογιώκας στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Η ΔΗΜΤΟ ΝΔ Λάρισας εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του πολιτευτή της ΝΔ Γιάννη Σωτηρίου. Υπήρξε για μας παράδειγμα αξιοπρέπειας και ηθικής. Θερμά συλλυπητήρια στην κόρη του συναγωνίστρια από τα χρόνια της ΜΑΚΙ Μαρία Σωτηρίου και στην σύζυγό του”.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ