ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις με αφορμή το θάνατο του γνωστού δικηγόρου, πολιτευτή και αυτοδιοικητικού Γιάννη Σωτηρίου που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Ο Βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας  για την απώλεια του Γιάννη Σωτηρίου ανέφερε:

«Ο Γιάννης Σωτηρίου διακρίθηκε για την προσφορά του στο επιστημονικό του πεδίο, το κοινωνικό σύνολο και την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, έχοντας την καθολική αναγνώριση από  την κοινωνία της Λάρισας.

Το ήθος, η αξιοπρέπεια και η μαχητικότητα του, χωρίς ποτέ να παραβιάζει τον κώδικα της ηθικής, αποτελεί για όλους εμάς παράδειγμα προς μίμηση.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του.»

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα –Νέα Αρχή » κ. Ρένα Καραλαριώτου , αναφερόμενη στο θάνατο του Γιάννη Σωτηρίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΓιάννηςΣωτηρίου αποτέλεσε ένα εκλεκτό μέλος της Λαρισαϊκής  κοινωνίας και με την παρουσία του κόσμησε το δημοτικόσυμβούλιο της πόλης μας .

Υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση με αίσθημα ευθύνης ,  αρχές και αξίες .

Ο Γιάννης Σωτηρίου  με το ήθος του, την εντιμότητα  του , την ανιδιοτέλειά του και την αγωνιστικότητά  του , θα παραμείνει σημείο αναφοράς για όλους εμάς.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια  στην οικογένεια του .»

Ο επικεφαλής της Νέας Λάρισας  Δημοτικός σύμβουλος Ντίνος Διαμάντος σε δήλωσή του αναφέρει:

«Η Λαρισαϊκή κοινωνία βιώνει με οδύνη την απώλεια ενός εκλεκτού μέλους της, του Γιάννη Σωτηρίου. Ενός λαμπρού επιστήμονα δικηγόρου και ενός οικογενειάρχη που άφησε όμως και το σημαντικό ξεχωριστό του αποτύπωμα στα κοινά της πόλης. Το ήθος και το μετριοπαθές ύφος του Γιάννη Σωτηρίου δίδαξε και άνοιξε το δρόμο για έναν πολιτικό πολιτισμό που έρχονταν από το μέλλον, σε εποχές μάλιστα που η πολιτική ένταση γενικά ήταν οξεία.

Και αυτό αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές της τοπικής και κεντρικής πολιτικής. Προσωπικά, αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή και τύχη διότι, κάθε μου συνάντηση μαζί του μου έμαθε ιδιαίτερα πολλά, και για την πολιτική και για την κοινωνία. Ενώνω τη βαθιά μου θλίψη με όλη την Λαρισαϊκή κοινωνία και, εκφράζοντας τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του προσεύχομαι για την ψυχή του να έχει καλό Παράδεισο».

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ” Εκτ. Νασιώκας τόνισε:

“Ένας ευπατρίδης της πολιτικής, δημοκράτης, άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, ο Γιάννης Σωτηρίου έφυγε από κοντά μας.

Με το ήθος του, τη σύνεση, την ειλικρίνεια και την εντιμότητά του, μετείχε για δεκαετίες στους κοινωνικούς αγώνες και στο στίβο της πολιτικής, πάντα με τις αρχές και τις αξίες που τον χαρακτήριζαν, αρχές και αξίες που δυστυχώς σήμερα σπανίζουν.

Γνώρισα το Γιάννη Σωτηρίου και μας συνέδεε εκτίμηση και φιλία.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. ”

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ στην οποία τονίζει:

“Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο συναγωνιστής, δικηγόρος και πολιτικός Γιάννης Σωτηρίου.

Ο Γιάννης Σωτηρίου εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Λάρισας στις εκλογές του 1982, ενώ στις εκλογές του 1986 και του 1990 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας. Παράλληλα, ήταν και υποψήφιος βουλευτής στο νομό Λάρισας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γιάννης Σωτηρίου υπήρξε μαχητής της Παράταξης και γνήσιος υποστηρικτής των ιδεών και αρχών της.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ