ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Οι δυο εκπαιδευτικές επισκέψεις του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας μας στο ΚΠΕ  Κέρκυρας και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος και του προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας που υλοποιούνται στο σχολείο αποτέλεσαν μια αρκετά ενδιαφέρουσα διδακτική και μαθησιακή δράση .

Αρχικά,  οι μαθητές ενημερώθηκαν για την  πρωτοτυπία των γνωστικών αντικειμένων και των επιστημών του Ιόνιου Πανεπιστημίου καθώς και για την ιστορικότητα των κτηρίων στα οποία στεγάζεται. Στη συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή  με τη φύση στον υδροβιότοπο των Αλυκών Λευκίμμης και να γνωρίσουν την αειφορική  τεχνολογία μέσα από την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση  του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Επιπλέον οι μαθητές  έκαναν ένα ταξίδι στο χρόνο στο μουσείο ζωντανής ιστορίας (Casa Parlante) που βρίσκεται στο  κέντρο  της πόλης .Ταυτόχρονα απόλαυσαν και  την περιήγηση  στα πλακόστρωτα καντούνια και  τις μικρές πλατείες και θαύμασαν τα ιστορικά μνημεία της Κέρκυρας. Αναμφίβολα, ήταν μια πλούσια σε γνώσεις εμπειρία με πολύ σημαντικά ψυχοπαιδαγωγικά οφέλη”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ