ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ DNA!

Ερευνητές έχουν εντοπίσει ένα κυταρρικό μηχανισμό που τους επιτρέπει να αντιστρέφουν τη γήρανση στο DNA, και να το προστατεύουν από μελλοντικές ζημιές.

Έχουν δείξει οτι χορηγώντας μια συγκεκριμένη χημική ένωση στα μεγαλύτερα σε ηλικία ποντίκια, μπορούν να ενεργοποιήσουν τη διαδικασία επιδιόρθωσης του DNA τους, και όχι μόνο να το προστατεύουν από μελλοντικές ζημιές, αλλά και να επιδιορθώνουν τις υφιστάμενες ζημιές λόγω της γήρανσης.

Και το σημαντικότερο: είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τις δοκιμές σε ανθρώπους μέσα σε έξι μήνες.

«Τα κύτταρα των μεγάλης ηλικίας ποντικιών δεν ξεχωρίζουν από αυτά των νεαρότερων ποντικιών, μετά από μόλις μία εβδομάδα θεραπείας», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής David Sinclair από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας (UNSW) στην Αυστραλία και την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στη Βοστώνη.

«Αυτό είναι το πιο ασφαλές και αποτελεσματικό φάρμακο κατά της γήρανσης που έχουμε αυτή τη στιγμή, και είναι μόλις τρία έως πέντε χρόνια μακριά από την κυκλοφορία του στην αγορά, αν οι δοκιμές πάνε καλά

Προς το παρόν, σχεδιάζουν να δοκιμάσουν ένα παρόμοιο φάρμακο σε ανθρώπους πριν από το τέλος του έτους – και όχι μόνο για τους σκοπούς της αντι-γήρανσης, αλλά για την προστασία του DNA από κάθε είδους βλάβη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ