ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΜΟΝΗ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ένα πρωτοποριακό πανελλαδικά πρόγραμμα, κυριολεκτικά «ανάσα» για τους καρκινοπαθείς που χρειάζονται πολυήμερες θεραπείες στα νοσοκομεία της Λάρισας μετακινούμενοι από άλλες περιοχές, σηκώνοντας έτσι τόσο την ταλαιπωρία όσο και την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση, ανακοίνωσε την Πέμπτη το παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Όλη η πόλη φιλοξενεί» που υλοποιείται σε συνεργασία με τις Ογκολογικές Κλινικές του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπως και με την Ένωση Ξενοδόχων της περιοχής, λεπτομέρειες του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η πρόεδρος του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ράνια Σουλτούκη, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας – Αιματολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής Αιματολογικής Κλινικής του ΠΓΝΛ Γιώργος Βασιλόπουλος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ακτινοθεραπείας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Διευθυντής Εργαστηρίου Ακτινοθεραπείας του ΠΓΝΛ Γιώργος Κύργιας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι  ασθενείς που αξιολογούνται από τις δομές των ογκολογικών κλινικών ότι χρήζουν βοήθειας, θα προμηθεύονται από τις ίδιες τις Κλινικές ένα Voucher (προπληρωμένη διαμονή), το οποίο θα επιδεικνύουν στα συμβεβλημένα ξενοδοχεία και το οποίο αντιστοιχεί στην κάλυψη του κόστους διανυκτέρευσης και φέρει τη σφραγίδα και την υπογραφή της προέδρου του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ράνιας Σουλτούκη, ενώ στη συνέχεια το Voucher επιστρέφει από το ξενοδοχείο στην Αντικαρκινική από την οποία και πληρώνεται το σχετικό τιμολόγιο.

Απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους προκειμένου να στηριχθούν οι δράσεις της Αντικαρκινικής η πρόεδρος του παραρτήματος κ. Σουλτούκη τόνισε πως τα χρήματα που έχουν ήδη συγκεντρωθεί καλύπτουν περίπου 330 διανυκτερεύσεις ασθενών, με κόστος διανυκτέρευσης στα 30 ευρώ, ενώ τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν ήδη τρία ξενοδοχεία της Λάρισας (Μετροπόλ, Ακροπόλ, Αχίλλειον), τα όποια και θα φιλοξενούν τους ασθενείς, με την κάλυψη των εξόδων από το πρόγραμμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στόχος της Αντικαρκινικής είναι η δημιουργία της δομής «Ο Οίκος του Καρκινοπαθή» στη Λάρισα, σε πιο «ζεστό και σπιτικό περιβάλλον», όπου θα διαμένουν ασθενείς με τους συνοδούς τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ