ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ (ΦΩΤΟ)

Με σύμμαχο τη λιακάδα και τις υψηλές ανοιξιάτικες θερμοκρασίες χιλιάδες Λαρισαίοι παρακολουθήσαν το μεσημέρι τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, τοπικών βουλευτών, της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας και εκπροσώπων φορέων, ο κ. Κόκκαλης εκπροσωπώντας την κυβέρνηση αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο μήνυμα της επετείου.

«Γιορτάζουμε και τιμούμε σήμερα την επανάσταση του 1821, με την πατρίδα μας να εξακολουθεί να δίνει μία ιδιότυπη διαρκή μάχη, μαζί με τις κοινωνίες και άλλων εθνών της Ευρώπης: τη μάχη για ένα κοινωνικό μοντέλο με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι την ευημερία των αριθμών.

Η ελληνική κρίση αποδείχθηκε ότι αποτελεί ένα μικρό κομμάτι ενός γιγαντιαίου παζλ, που στο σύνολό του αντικατοπτρίζει τη στρεβλή ανάπτυξη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Ένα οικοδόμημα το οποίο 60 χρόνια μετά τη συνθήκη της Ρώμης, κλυδωνίζεται συθέμελα από εμμονικές συμπεριφορές εκείνων που κινούν τα νήματα και που αγνοούν θεμελιώδεις αξίες και ιδανικά, πάνω στα οποία κτίστηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εμείς επιθυμούμε την Ευρώπη των λαών, των εθνών, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της ειρήνης και των ίσων ευκαιριών, με σεβασμό πάντα στην εθνική και τη λαϊκή κυριαρχία.

Όσοι αγνοούν την βούληση των πολλών, ματαιοπονούν, γιατί στο τέλος θα επικρατήσει το δίκαιο. Το μήνυμα αυτό εξάλλου είχαν στείλει τέτοια μέρα πριν από 196 χρόνια οι πρόγονοί μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες», ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.

Σε ανάλογο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις των τοπικών βουλευτών και του εκπροσώπου της Περιφέρειας, ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως η εξέγερση του 1821 και οι αγώνες για λευτεριά και ανεξαρτησία αποτελούν ορόσημο στην ιστορία του έθνους και γράφτηκαν ανεξίτηλα στην παγκόσμια ιστορία.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε γύρω στη 13.00, με τους Λαρισαίους τηρώντας το έθιμο να πλημμυρίζουν τους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης απολαμβάνοντας τον καφέ και το τσιπουράκι τους μέχρι αργά.
Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ