Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΘΑ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

Με ομόφωνη απόφασή του το δ.σ. του δήμου Τυρνάβου υιοθέτησε πρόταση που κατέθεσε η πρώην πρόεδρος του σώματος Ρούλα Σουρλατζή – Ζαχαράκη και θα βραβεύσει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων του Τυρνάβου που είχαν  σημαντικές διακρίσεις  σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Στην εισήγησή της η κ. Σουρλατζή ανέφερε:

Σας ενημερώνω ότι η  μαθήτρια του 1ου δημοτικού σχολείου Τυρνάβου Δήμητρα Εξάρχου μόλις Δευτέρα τάξη  πήρε το 1ο βραβείο (με ψηφιακό έργο) το οποίο συνοδεύεται με το ποσό των 200€ στον πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «ένα μήλο την ημέρα… το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!» Για μαθητές Δημοτικού.

Η επίσημη βράβευση της θα γίνει στις 7 Απριλίου, παγκόσμια ημέρα Υγείας, σε ειδική εκδήλωση σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας. Ο διαγωνισμός άλλωστε πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και με την αρωγή του υπουργείου Υγείας.

Πιστεύω ότι αξίζει συνχαρητήρια και η μαθήτρια αλλά και ο σύλλογος διδασκόντων και η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού σχολείου Τυρνάβου κ. Αθανασία Τσιου που φροντίζουν να μάθουν στους μαθητές τα ευεργετήματα της υγιεινής διατροφής .

Επίσης οι  μαθήτριες της Α΄τάξης Λυκείου, του Γενικού Λυκείου Τυρνάβου: Μαρία Γεωργάκη , Ζαφειρία Νάκα και Ευαγγελία Αντωνίου, οι οποίες υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού, κ. Ελένης Καλαμπαλίκη δημιούργησαν ένα εμπνευσμένο σχέδιο με το οποίο και διακρίθηκαν στο διαγωνισμό αφίσας του ΟΚΑΝΑ  και πήραν το πρώτο βραβείο.

Και σ΄αυτά τα παιδιά αξίζουν  τα συγχαρητήριά μας καθώς και στην  κ. Ελένη Καλαμπαλίκη και το σύλλογο διδασκόντων και στην διευθύντρια του Λυκείου κ. Κωνσταντινιά Πατσή που παροτρύνουν τους μαθητές να συμμετέχουν στα κοινά μέσα από διαγωνισμούς όπως αυτός του ΟΚΑΝΑ με τίτλο «Αγαπώ τον εαυτό μου-Νοιάζομαι για σένα» και μαθαίνουν στα παιδιά την αγάπη για τον συνάνθρωπο .

Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα αναφερθώ και στη διάκριση των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Τυρνάβου στον 9ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος του Μορφωτικού Ομίλου Πετρούπολης , υπό την αιγίδα της Unesco.

Οι διακριθέντες  μαθητές  είναι:

Χαρισούλη Αγγελική: 1ο βραβείο στην κατηγορία κοινωνικό-ψυχολογικό διήγημα

Μπασδέκη Αθανασία:2ο βραβείο στην κατηγορία αστυνομικό διήγημα.

Μπαλάφας Νικόλαος-Μάριος: 3ο βραβείο στην κατηγορία κοινωνικό-οικογενειακό διήγημα.

Τσιγγέλη Ευαγγελία: 3ο βραβείο στην κατηγορία ψυχολογικό διήγημα.

Τόσο τα παιδιά όσο και η κ. Μαρία Κιούση φιλόλογος που επιμελήθηκε τη συμμετοχή των μαθητών στο διαγωνισμό καθώς και η Διευθύντρια κ. Τζένη Μπόραντα με την ενθάρρυνση της οποίας τα παιδιά απέδωσαν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και διακρίθηκαν αξίζουν  πολλά συγχαρητήρια”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ