ΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση της παράταξης “Δράση Πολιτών” για τα θέματα που έθιξαν οι δημοτικοί της σύμβουλοι

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23ης Μαρτίου 2017, η δημοτική παράταξη «Δράση Πολιτών» ανέδειξε τα παρακάτω ζητήματα:

1)      Ο κ. Στέλιος Ροντούλης ζήτησε να εκδοθεί ένα ψήφισμα – έκκληση προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων για την πλήρη προστασία της Φέτας εντός της συμφωνίας CETA. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ελληνική φέτα πρέπει να απολαύσει το καθεστώς προστασίας που έχει η ιταλική παρμεζάνα και το γαλλικό ροκφορ, αφού αποτελεί το στρατηγικό προϊόν της ελληνικής κτηνοτροφικής παραγωγής». Η δημοτική αρχή συμφώνησε.

2)      Ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών», αναφερόμενος στο θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό του Μαρτίου 2016, ζήτησε να διευκρινισθεί το ενδεχόμενο λήψης αποζημιώσεων μέσω ΠΣΕΑ για αχλάδια, ροδάκινα, κ.λπ. (πλην των αμπελιών και των επιτραπέζιων βερυκόκων, που αναμένεται να αποζημιωθούν μέσω ΕΛΓΑ). Απάντηση δεν δόθηκε από τη δημοτική αρχή.

3)      Η «Δράση Πολιτών» ζήτησε να πληροφορηθεί το συνολικό κόστος του πρόσφατου αποχιονισμού και την κατανομή των χρημάτων που δαπανήθηκαν. Επίσημη απάντηση από τη δημοτική αρχή δεν δόθηκε.

4)      Η «Δράση Πολιτών» στηλίτευσε την πρόσληψη Ιατρού Εργασίας με ανάθεση. Ο κ. Ροντούλης τόνισε ότι ο Ιατρός Εργασίας θα έπρεπε να προσληφθεί μέσω ανοικτού διαγωνισμού, όπως πράττουν πολλοί άλλοι Δήμοι. Απάντηση από τη δημοτική αρχή δεν δόθηκε.

5)      Ο κ. Ροντούλης έθεσε το ζήτημα της ασφάλειας του απορριμματοφόρου που ο Δήμος Τυρνάβου θα δεχθεί ως δωρεά από τον Δήμο Λάρισας. Ο αντιδήμαρχος κ. Τσιόπας είπε ότι θα ληφθεί μέριμνα για τη λειτουργικότητα του οχήματος και χαρακτήρισε ως άκρατο λαϊκισμό τις αιτιάσεις που διατυπώθηκαν για την ασφάλεια του οχήματος από δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Λαρισαίων.

6)      Ο κ. Ροντούλης ζήτησε να απομακρυνθούν οι κάδοι απορριμμάτων που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία (έμπροσθεν του ψιλικατζίδικου Σαλτζίδη), επικαλούμενος λόγους υγείας και αισθητικής. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «οι κάδοι αυτοί, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, ζέχνουν, ενώ συχνά γίνονται και αντικείμενο επιδρομής από αδέσποτα σκυλιά, με αποτέλεσμα τα όποια απορρίμματα να βρομίζουν όλη την πλατεία». Απάντηση από τη δημοτική αρχή δεν δόθηκε.

7)      Ο κ. Ροντούλςη ζήτησε να τηρείται το ωράριο εφοδιασμού των καταστημάτων στον πεζόδρομο του «Μαξίμ», καθώς σήμερα παραβιάζεται ασύστολα. Ο κ. Τσιόπας απάντησε ότι θα ληφθεί μέριμνα τήρησης του ωραρίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.

8)      Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λάππας έθεσε το ζήτημα των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης του Αμπελώνα, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης αντικατάστασής του για τη διαφύλαξη της υγείας των πολιτών. Ο κ. Σαρχώσης απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και δέχτηκε τα «πυρά» του κ. Ροντούλη, ο οποίος έκανε λόγο για μελέτες που στοιχειοθετούν την επικινδυνότητα του αμιάντου είτε το υλικό αυτό βρίσκεται στα δίκτυα ύδρευσης, είτε στις αίθουσες των σχολικών κτηρίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ