ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΔ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ

Ανακοίνωση της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις “γαλάζιων”στελεχών και βουλευτών για το Μουσείο Μπελογιάννη

Οι δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και της νεολαίας της , με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη, οι οποίοι πήραν τη σκυτάλη από τη Χρυσή Αυγή σε διακήρυξη μίσους,  απέχουν ελάχιστα από τη ρητορική που χρησιμοποιούσε το μετεμφυλιακό κράτος της Ελλάδας τη δεκαετία του ‘50. 

Ωστόσο, η ενόχληση των βουλευτών και στελεχών της ΝΔ και της νεολαίας του κόμματός τους από μια κίνηση που έχει σκοπό να αποκαταστήσει την ιστορική μνήμη, δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Η εξέλιξη αυτή αποτυπώνει τη στροφή του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη προς την άκρα δεξιά και την απομάκρυνση της από προηγούμενες πρακτικές, όπως αυτή των εγκαινίων του Μουσείου της Δημοκρατίας στον μαρτυρικό Άη Στράτη, το 2007, από τον τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Είναι προφανές ότι, πίσω από τις αντικομμουνιστικές κραυγές και τους ισχυρισμούς περί αντιπερισπασμών της κυβέρνησης , κρύβεται η μοναδική έγνοια του κ.Μητσοτάκη,  να παραμείνουν στο σκοτάδι οι αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία και ελευθερία σε περιόδους δύσκολες για τον τόπο.

Οι κραυγές αυτές δεν μπορούν να κρύψουν την ενόχληση της Ν.Δ.για τη διαφαινόμενη εξεύρεση κοινού τόπου με τους θεσμούς στη διαπραγμάτευση, η οποία τροφοδοτεί την αντιπολιτευτικής δραστηριότητα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ  επι παντός του επιστητού.

Αυτό που ενδιαφέρει όμως τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο διάλογος των κομμάτων να είναι ειλικρινής ,χωρίς σκοπιμότητες και κορώνες που θυμίζουν άλλες εποχές .

Ο κ.Μητσοτάκης και η Ν.Δ. μπορεί να συνεχίσει τον ολισθηρό της δρόμο που είναι βέβαιο ότι θα την οδηγήσει στην αυτοκαταστροφή.

Γι αυτό το λόγο, η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει με συνέπεια την προσπάθεια για ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης,  καθώς και τον αγώνα ώστε να διορθώσει τη ζημιά που έχουν προκαλέσει τόσο η ΝΔ, όσο όμως και κάποιοι από τους δανειστές, οι οποίοι επιλέγουν το δρόμο της διαρκούς καθυστέρησης, πέρα και έξω από κάθε συμφωνία αλλά και από κάθε λογική.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ