ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ

Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων, με ανακοίνωσή της απευθύνει πλατύ κάλεσμα ξεσηκωμού και οργανωμένης απάντησης στους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες και μικρούς εμπόρους, απέναντι στην επίθεση που δέχονται εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση και στη διοίκηση του Εμμπορικού Συλλόγου Λάρισας. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

“Η συνδικαλιστική ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας συνεχίζει να καλλιεργεί το κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας, ρίχνοντας νερό στο μύλο της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στην Γ.Σ., όπου παρά τους φραστικούς βερμπαλισμούς απέναντι στην πολιτική που ρημάζει τους μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες, αρνήθηκε να στηρίξει το αίτημα για συμπόρευση με το εργατικό κίνημα και καταψήφισε την πρόταση της Αγωνιστικής Συνεργασίας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στις 7 Απρίλη στις 7:00μμ στην κεντρική πλατεία, αλλά και στην παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία στις 5 Απρίλη στις 9:00πμ.

Δίνουμε συνέχεια στους αγώνες μας. Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και της Ε.Ε. Το κλείσιμο των βιβλίων, τα λουκέτα, τα χρέη στους προμηθευτές, τα ραβασάκια του ΚΕΑΟ για τις ανείσπρακτες οφειλές, οι κατασχέσεις για χρέη στην εφορία κ.α. έχουν πάρει ήδη μαζικές διαστάσεις και θα ενταθούν περαιτέρω. Από τις διαπραγματεύσεις και τις συμφωνίες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, μόνοι κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές.

Έχουμε πια πείρα από το παραμύθι της δήθεν ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που επαγγέλλεται η κυβέρνηση και στηρίζουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του Εμπορικού Συλλόγου και της ΟΕΕΘ – ΕΣΕΕ. Στην ανάπτυξη που σχεδιάζουν και προετοιμάζουν δεν χωράει η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και μικρών εμπόρων. Ανάπτυξη για αυτούς είναι τα 6.000 λουκέτα που μπήκαν σε μικρές επιχειρήσεις μόνο στο 1ο δίμηνο του 2017, οι τσακισμένοι μισθοί και το ξήλωμα των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλους τους μικρούς εμπόρους, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, να ξεπεράσουν την συμβιβασμένη ηγεσία του Εμπορικού Συλλόγου και να δώσουνε μαζικό αποφασιστικό παρόν μαζί με τους εργαζόμενους, στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (Ε.Κ.Λ.) την Παρασκευή 7 Απρίλη 2017 και ώρα 7:00μμ στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, αλλά και την Τετάρτη 5 Απρίλη 2017 στις 9:00π.μ. στην Β’ ΔΟΥ Λάρισας για να καταγγείλουμε τη φοροληστεία και το φοροκυνηγητό.

Διεκδικούμε:

  • Επαναφορά του αφορολόγητου. 20.000 αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και του 29% για τις προσωπικές εταιρίες.
  • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην Α’ κατοικία
  • Μείωση 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 και αύξηση για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Τα λογιστικά βιβλία μοναδική πηγή προσδιορισμού του εισοδήματος, κατάργηση κάθε αναδρομικού ή αντικειμενικού συστήματος φορολόγησης.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και αναπλήρωση των απωλειών. Δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων υγείας των αυτοαπασχολούμενων – εμπόρων ανεξαρτήτως χρεών”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ