“ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ” ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ Γ.Σ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η απογοητευτική εικόνα με τα άδεια καθίσματα στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας προφανώς και «τα είπε όλα» για την κατάσταση που επικρατεί στον εμπορικό κόσμο της Λάρισας.

Φόροι, «κόκκινα δάνεια», δυσπραγία και ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις επισημάνθηκαν ως «εχθροί» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Επιμελητήριο, με τον πρόεδρό του Γ. Τσιαπλέ να απευθύνεται στους ελάχιστους που παραβρέθηκαν στη διαδικασία.

«Τα χρέη προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες “στραγγαλίζουν” καθημερινά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την ώρα που η πολυπόθητη ανάκαμψη παραμένει απλώς ζητούμενο και όχι πραγματοποιούμενος στόχος και η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης δημιουργεί ασφυχτική κατάσταση στην αγορά», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιαπλές σε κλίμα κατήφειας και απογοήτευσης.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης δεν έλειψαν και οι αιχμές εναντίον της δημοτικής αρχής για τη διατήρηση ενός «απαρχαιωμένου θεσμού» όπως είναι το παζάρι, ενώ θετικά ήταν τα σχόλια για το σχεδιασμό και νέων πεζοδρομήσεων που αφορούν στο κέντρο της Λάρισας, με την επισήμανση πως πρέπει να γίνει αναλόγως και σωστή διαχείρισή τους επ’ ωφελεία των επιχειρήσεων και της ντόπιας αγοράς.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ