ΚΟΝΤΡΑ ΕΛΜΕ – ΕΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ανταλλαγή ανακοινώσεων για το θέμα της διάθεσης συνεργασίας μεταξύ ΕΛΜΕ και περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Ελ. Αναστασοπούλου, με αφορμή την επιστολή που δημοσίευσε η ΕΛΜΕ υποστηρίζοντας ότι η ΠΔΕ δεν έχει απαντήσει σε δύο αιτήματα – ερωτήματα που της απέστειλε το δ.σ..

Στην επιστολή απάντησε δημόσια η κ. Αναστασοπούλου υπονοώντας ότι πίσω από την επιστολή της ΕΛΜΕ υπάρχουν σκοπιμότητες αφού από την πλευρά της δεν υπάρχει κανένα θέμα συνεργασίας με τους συνδικαλιστές.

Πιο αναλυτικά στην επιστολή της ΕΛΜΕ αναφέρονται τα εξής:

«Με την παρούσα δημόσια επιστολή θέλουμε να στηλιτεύσουμε τη στάση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης για την επί της ουσίας άρνησή της να απαντήσει σε δύο ερωτήματα – αιτήματα της ΕΛΜΕ, με τους υπ. Αριθμ Πρωτ.   11/26-1-2017 και 41/22-3-2017 αντίστοιχα. Η «συνεργασία» που η ίδια η Περιφερειακή υποτίθεται ότι ζήτησε από την Ε.Λ.Μ.Ε. μάλλον αποτελούσε επικοινωνιακό πομφόλυγα και τίποτα περισσότερο. Ελπίζουμε ότι ο «φόρτος εργασίας» της ΠΔΕ να μην αποτελέσει την κλασσική δικαιολογία».

Η Ελ. Αναστασοπούλου

Στην απάντηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας στη Δημόσια Επιστολή της ΕΛΜΕ Λάρισας αναφέρονται τα παρακάτω:

«Δεν Ακούει δεν Βλέπει (δεν)Μιλάει η ΕΛΜΕ Λάρισας

«Δεν ακούω δεν βλέπω δεν μιλάω», θεατρικό έργο βασισμένο σε ένα παλιό Ινδικό μύθο που δείχνει ότι στη ζωή συνεννοούνται αυτοί που θέλουν και όχι απαραίτητα αυτοί που μπορούν.

Η Δημόσια Επιστολή της ΕΛΜΕ ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και γεννά ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητά της. Χθες 29/3 η ΕΛΜΕ πραγματοποίησε παράσταση στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Εκ/σης και έχοντας τις απαντήσεις και στα δύο αιτήματά της, στις 2:30μμ περίπου, αποχώρησε από την ΠΔΕ. Στις 3:55μμ,  η εν λόγω επιστολή είχε ήδη δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά δίκτυα ! (inews, alfavita, larissanet, ΔΑΚΕ Καβάλας…)

Αυτό αποδεικνύει, ότι οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, αμέσως μόλις αποχώρησαν από την ΠΔΕ, έγραψαν και απέστειλαν δημόσια επιστολή, κατηγορώντας ψευδώς και απολύτως συνειδητά την Δ/ντρια  παρότι είχαν λάβει τις απαντήσεις από την ίδια.

Κι επειδή στην επιστολή, οι εκπρόσωποι της  ΕΛΜΕ δεν αναφέρουν ούτε καν τα θέματα των αιτημάτων αλλά μόνο αριθμούς πρωτοκόλλων (γιατί άραγε;), ας γίνουμε σαφείς και ξεκάθαροι.

Το πρώτο αίτημα με α.π 11/26-1-2017, αφορούσε στην γνωστοποίηση των ονομάτων των υποψηφίων για το ΠΥΣΔΕ. Η ΠΔΕ έχει απαντήσει πολλάκις σε ανάλογα αιτήματα της ΕΛΜΕ, ισχυριζόμενη ότι αιτήματα που αφορούν  σε προσωπικά δεδομένα δεν νομιμοποιείται να τα απαντά. Προς επίρρωση αυτής της θέσης, η Δ/ντρια στη χθεσινή παράσταση της ΕΛΜΕ, ανέφερε και επέδειξε στους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού οργάνου, τη συγκεκριμένη Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με αρ. 273/2009. Σύμφωνα με αυτή ακόμη και απλά προσωπικά δεδομένα, όπως τα ονόματα, δεν μπορούν να χορηγούνται, ούτε σε συνδικαλιστικούς φορείς, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των  υποκειμένων των δεδομένων.

Το δεύτερο θέμα με α.π 41/22-3-2017 , αφορούσε στην γνωστοποίηση της εισήγησης της ΠΔΕ, προς το Υπουργείο, για τις ειδικότητες των ΕΠΑΛ. Στις 22/3 που κατατέθηκε το αίτημα, οι συνεργάτες της Δ/ντριας σε συνεννόηση μαζί της, η ίδια έλειπε με άδεια, απάντησαν ότι το αίτημα θα ικανοποιηθεί, μόλις επιστρέψει η Δ/ντρια.  Χθες, στις 2:30μμ, με το τέλος της παράστασης της ΕΛΜΕ στα γραφεία της ΠΔΕ,  η Δ/ντρια είπε προς τους εκπροσώπους ότι η εισήγηση είναι στη διάθεσή τους και μπορούν να την πάρουν από τον αρμόδιο συνεργάτη. Οι εκπρόσωποι της  ΕΛΜΕ, ωστόσο, δεν ζήτησαν την εισήγηση από την υπηρεσία. Γιατί άραγε; μήπως για να ισχυριστούν, όπως κι έκαναν, ότι δεν πήραν απαντήσεις;. Η εισήγηση, ωστόσο, στάλθηκε ηλεκτρονικά από την ΠΔΕ προς την ΕΛΜΕ.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω,  οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ   δεν άκουσαν, δεν είδαν  αλλά φευ! μίλησαν και έστειλαν δημόσια επιστολή. Τελικά το θέατρο όπως και οι μύθοι είναι βγαλμένοι από την ίδια τη ζωή.

Όσο για τη διάθεση συνεργασίας των εκπροσώπων της ΕΛΜΕ, μετά απ’ όλα αυτά… ας είναι το επιμύθιο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ