ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΣΧΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

«Προέρχομαι από το ΠΑΣΟΚ, απομακρύνθηκα κατά την διάρκεια της κρίσης, γιατί απογοητεύτηκα από τον τρόπο που διαχειρίστηκε την κρίση που κληρονόμησε, αλλά νομίζω πολιτικά και ιδεολογικά είναι ο μόνος χώρος που με εκφράζει.

Από τότε που ενεπλάκην στην πολιτική και μπήκα στο Ποτάμι, το έκανα πιστεύοντας ότι πρέπει να δημιουργήσουμε ένα καινούριο, μεγάλο κόμμα στο χώρο της κεντροαριστεράς. Δυστυχώς, το Ποτάμι μας διέψευσε όλους. Ήμουν από τους ανθρώπους που πίστεψα, μαζί με πολλές χιλιάδες άλλους, ότι μπορεί να δημιουργήσει κάτι νέο στην πολιτική και με διέψευσε δυστυχώς.

Ο άλλος δρόμος και το μοναδικό βιώσιμο σχήμα νομίζω ότι είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη» τόνισε ο κ. Μπαργιώτας, Βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους κ.κ. Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρο στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους που θα πρέπει να έχει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, τονίζοντας ότι «προσβλέπω μακροπρόθεσμα στο να αποκτήσει ξανά η προοδευτική παράταξη την πολιτική και ιδεολογική κυριαρχία που έχει στη χώρα παραδοσιακά από τον Ελευθέριο Βενιζέλο τουλάχιστον και έπειτα. Μια παράταξη που ευθύνεται για τις περισσότερες βαθιές τομές στη χώρα, αλλά και για τα κακά, για να μην ξεχνάμε. Όσον αφορά την οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία, οι ανάγκες που μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή είναι μια άλλη συζήτηση και όπως έγινε και άλλες φορές θα πρέπει να εκτιμηθεί εκείνη τη στιγμή. Το πρόταγμα και η επιδίωξη για ένα κόμμα σαν την Δημοκρατική Συμπαράταξη, δεν πρέπει να είναι η κυβερνητική συμμετοχή, αλλά η συγκρότηση πολιτικής».

Απαντώντας, τέλος, στην ανακοίνωση του Ποταμιού σχετικά με την προσχώρησή του στην Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά και τις κατηγορίες περί θέσεων που έταξε η Δημοκρατική Συμπαρατάξη σε όσους έφυγαν από το Ποτάμι, επεσήμανε ότι «Ένα κόμμα της τάξης του 5-7% δεν μπορεί να τάξει θέση σε κάποιον που κατεβαίνει σε μια εκλογική περιφέρεια, όπου κατεβαίνει το μισό υπουργικό συμβούλιο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σημίτη.

Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να με θέλξει σε αυτή την ιστορία. Είναι εκλογές με σταυρό, με πολύ σκληρό ανταγωνισμό, πολύ πιο σκληρό από αυτόν που είχα ως υποψήφιος με το Ποτάμι. Πρέπει να μιλάμε για πολιτική, και αν η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι είναι χαρακτηριστικό του νέου που επαγγελόταν, πολύ φοβάμαι ότι οφείλουμε μια συγγνώμη στο παλιό.

Περιμένω να ακούσω ακόμη πολιτική, να ακούσω πολιτικά σχόλια και αιτιολογήσεις, να ακούσω γιατί το ποτάμι κατέρρευσε. Προφανώς, έχω και εγώ ευθύνη που υπήρξα βουλευτής, αλλά έχει και η ηγεσία του, η οποία αρνείται να δει την πραγματικότητα και το μόνο που μπορεί να προσφέρει ως εξήγηση, είναι ότι οι βουλευτές φεύγουν. Οι βουλευτές φεύγουν, γιατί το Ποτάμι απέτυχε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ