ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Ο «ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ Ο ΦΟΒΕΡΟΣ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Τα παιδιά αποτελούν ξεχωριστές οντότητες, γεννημένες με τη δική τους προίκα, ενώ στόχος μας θα πρέπει να είναι να τους επιτραπεί να ξεδιπλώσουν ό,τι όμορφο κρύβουν μέσα τους ενθαρρύνοντάς τα. Σε καμία περίπτωση δεν αποζητούμε την υλοποίηση των δικών μας ονείρων μέσω της δικής τους ζωής».

Αυτά τονίστηκαν μεταξύ άλλων το Σάββατο στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, στο πλαίσιο εκδήλωσης-παρουσίασης του βιβλίου της Λ. Τσακίρη-Παπαθανασίου με τίτλο «Σεβαστιανός ο Φοβερός» και θέμα το σχολικό εκφοβισμό, που κυκλοφορεί υπό την αιγίδα της Unesco.

Τη μουσική του βιβλίου υπογράφει ο μαέστρος Νίκος Στ. Ευθυμιάδης, ο οποίος συμμετείχε επί σκηνής  με το Οργανικό Σύνολο του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, ενώ ο Γυμναστικός Σύλλογος Νίκη Λάρισας σε μια ιδιαίτερη εμφάνιση «έντυσε» ρυθμικά το παραμύθι.

Για το βιβλίο τους προτεινόμενους τρόπους δράσης για αποδοχή και επανένταξη του ζωηρού παιδιού στην ομάδα των συνομηλίκων ανέπτυξε η Κοινωνιολόγος – Σύμβουλος διαχείρισης οικογενειακού προγραμματισμού & Συγγραφέας  Δ. Τριπολίτου , ενώ η Φ. Παπανικολάου ,συνεργάτης  της Δρ. Ψυχολογίας & Ψυχοπαθολογίας του Παιδιού Ν. Γιάννακα που γράφει στο βιβλίο για το θέμα, παρουσίασε τις προτάσεις της ειδικού για πρώιμη παρέμβαση.

Την όμορφη εκδήλωση διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Νομού  Λάρισας, τιμώντας την  Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ