ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΠΙΚΑΣΟ

Όταν δεν πιάνει τα πινέλα είναι γιατί στα χέρια του βρίσκονται σίγουρα οι φιγούρες του αγαπημένου του καραγκιόζη. Ο μικρός Ραφαήλ Τσορμπατζόγλου, μόλις 7 ετών, μαθητής της 1ης Δημοτικού του Διαπολιτισμικού Σχολείου Σαπών έχει κατάφερε με το ταλέντο του να εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους, ειδικούς και μη, ανθρώπους της τέχνης αλλά και τους συμμαθητές του. Τελευταίο του κατόρθωμα το χρυσό βραβείο που κέρδισε σε παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής του ιδρύματος Πικάσο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του Σχολείου, του κ. Δημήτρη Χρηστακάκη στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο μικρός ζωγράφος πήρε ένα εκ των χρυσών βραβείων (golden certificate) στην κατηγορία 6-10 ετών του παγκόσμιου διαγωνισμού Season 1 of Picasso Art Contest 2017, ο οποίος διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Picasso Art Contest το διάστημα 23 Ιανουαρίου έως 17 Φεβρουαρίου 2017, με ελεύθερο θέμα. Το ίδρυμα Picasso Art Contest, διοργανώνει κάθε χρόνο διαγωνισμούς ζωγραφικής, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες παιδιά από όλο τον κόσμο να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους και να προβάλουν το ταλέντο τους.

«Οι συμμετοχές ήταν περισσότερες από χίλιες, και οι χώρες περισσότερες από σαράντα. Όλα τα έργα εξετάστηκαν από κριτική επιτροπή, η οποία επέλεξε τα καλύτερα για κάθε κατηγορία και ηλικιακή ομάδα. Τα βραβευθέντα έργα προέρχονταν κυρίως από τις εξής χώρες: Ινδία, Κίνα, Ουκρανία, Αραβικά Εμιράτα, Μαλαισία, Ινδονησία, Βουλγαρία, Φιλιππίνες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Κορέα, ,Χονγκ Κονγκ, Σρι Λάνκα. Ο μικρός Ραφαήλ, ο μαθητής μας, ο Ραφαήλ κατάφερε να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο τρόπο και την Ελλάδα.» δηλώνει αποκαλύπτοντας πως δεν ήταν η πρώτη φορά, καθώς είχε βραβευθεί και πέρσι σε διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Ελληνική Πινακοθήκη Ελλάδας.

Αγαπημένη θεματολογία του μικρού μαθητή είναι οι ήρωες του θεάτρου σκιών και πιο συγκεκριμένα ο Καραγκίοζης. Τόσο οι δάσκαλοι του, όσο και οι 170 συμμαθητές του γνωρίζουν ότι ο μικρός Ραφαήλ ανεβάζει με ταλέντο ξεχωριστό ολόκληρες παραστάσεις του θεάτρου σκιών. «Μιμείται άριστα 5-6 φωνές των αγαπημένων ηρώων » δηλώνει ο κος Χρηστακάκης σπεύδοντας να τονίσει ότι πριν από μια δική του παράσταση εντός του σχολείου είχε δώσει μια μικρή διάλεξη για την ιστορία του θεάτρου σκιών και τον Καραγκιόζη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον ταλαντούχο Ραφαήλ, τον μικρό Πικάσο των Σαπών τίμησε στο Σχολείο του ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης συγχαίροντας και ενθαρρύνοντάς τον να συνεχίσει να δημιουργεί και να τιμά τον τόπο του. Δώρο που κράτησε με αγάπη στα ταλαντούχα χεράκια του, ένα καβαλέτο με πλήρη σύνεργα ζωγραφικής για να συνεχίσει να κάνει αυτό που φαίνεται πως γνωρίζει ήδη καλά, να δημιουργεί.

ert.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ