ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Ανακοίνωση – καταγγελία του δ.σ. του συλλόγου συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών

Ο κόμπος δεν έφτασε απλά στο χτένι, αλλά έγινε ο βρόγχος της θηλιάς που θα μας κρεμάσουν. Το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, η επερχόμενη συμφωνία κυβέρνησης – κουαρτέτου, θα φέρει την υπερφορολόγηση του εισοδήματός μας με την μείωση του αφορολόγητου, την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» από τις κύριες συντάξεις,

αλλά και των κύριων συντάξεων για να πιαστούν οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%. Θα χάσουμε μέχρι και δύο μισθούς. Οδηγούμαστε με ταχείς ρυθμούς στη φτώχεια.

Κόντρα στην κατάσταση αυτή το εργατικό και συνταξιουχικό κίνημα αγωνίζονται χωρίς σταματημό, χωρίς υποχώρηση και απογοήτευση. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συνταξιουχικών οργανώσεων (ΣΕΑ) έχει αναπτύξει μια πολύ πλούσια δράση αντίστασης στην επίθεση των κυβερνήσεων, των εταίρων τους στην ΕΕ, του κεφαλαίου. Στις κινητοποιήσεις αυτές ο Σύλλογός μας έχει δώσει έντονο το αγωνιστικό «παρών» του.

Από την άλλη υπάρχουν διάφοροι σύλλογοι συνταξιούχων, που όχι μόνο δεν συμμετέχουν σε κανέναν αγώνα, αλλά αποπροσανατολίζουν τους συναδέλφους σπρώχνοντάς τους στην αγκαλιά δικηγορικών γραφείων, που έχουν μυριστεί ψητό κι έχουν πέσει πάνω στους συνταξιούχους για να αρμέξουν όσα περισσότερα μπορούν υποσχόμενα  δικαστικές αγωγές, που δήθεν θα ανατρέψουν τους αντεργατικούς νόμους  και θα επιστρέψουν πίσω στους συνταξιούχους όσα μας έχουν κόψει μετά το 2009.

Συνάδελφοι

Σας εμπαίζουν. Σας καλούμε να μην παρασυρθείτε σε τέτοιες μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες. Γυρίστε την πλάτη στους διασπαστές των αγώνων. Εγκαταλείψτε τους πλασιέ των εκμεταλλευτών της αγωνίας και του φόβου μας. Πάψετε να χρηματοδοτείτε τα δικηγορικά γραφεία με τις συντάξεις σας. Συνταχτείτε με το αγωνιζόμενο συνταξιουχικό κίνημα, με την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ που μαζί με άλλες Ομοσπονδίες συσπειρώνεται στην ΣΕΑ και παλεύει ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Πυκνώστε τις γραμμές του αγώνα, πάρτε μέρος σ’ αυτούς.

Μόνο με τον τρόπο αυτό, με το δυνάμωμα της πάλης μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική. Ελάτε μαζί μας. Ελάτε σε επαφή με τον σύλλογό μας, ενημερωθείτε για τη δράση μας, διαβάστε τις θέσεις και προτάσεις μας, γραφτείτε μέλη του, δηλώστε συμμετοχή μέσα στις δραστηριότητές μας.

Όλοι μαζί, ενωμένοι στους αγώνες μόνο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ