ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική, την πρόσφατη καταδίκη των αγροτοσυνδικαλιστών της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων αλλά και την επίθεση των ΜΑΤ κατά τη χθεσινή διαμαρτυρία του ΕΚΛ για τα διόδια στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων των σηράγγων των Τεμπών παρουσία του πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή

στην κεντρική πλατεία της Λάρισας δυναμικό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου της πόλης.

«Τα δικαιώματά μας δεν διαπραγματεύονται άλλο στα γεύματα εργασίας και στις διαπραγματεύσεις τους. Ήρθε η ώρα να δείξουμε τη δύναμή μας, να οργανωθούμε, να ξεπεράσουμε δισταγμούς και φόβους βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες, για τις οποίες και καλούμαστε να αγωνισθούμε», τόνισε στην κεντρική του ομιλία ο αντιπρόεδρος του ΕΚΛ Θ. Αναπλιώτης.

«Ο “αριστερούλης” πρωθυπουργός τιμά κατά τα άλλα τους μπουρλοτιέρηδες του Ολύμπου και το Ν. Μπελογιάννη, την ώρα που τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται καλύπτουν και εξυπηρετούν πλήρως απαιτήσεις και συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών», κατέληξε ο κ. Αναπλιώτης, απευθύνοντας κάλεσμα για τις εξής διεκδικήσεις:

  • Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων 7 ετών.
  • Επαναφορά του βασικού   μισθού   στα   751   ευρώ,   κατάργηση   του αντεργατικού   πλαισίου   για   τις   Συλλογικές   Συμβάσεις   και   την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
  • Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις   Εργασίας   με   αυξήσεις   στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
  • Επαναφορά των κομμένων   συντάξεων   και   επιδομάτων.   Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ.
  • Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ το οποίο να δίνεται σε όλους τους ανέργους.
  • Σταμάτημα της βαριάς φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, παιδεία.
  • Να πληρώσουν οι   βιομήχανοι,   οι   τραπεζίτες,   οι   εφοπλιστές   και γενικά οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, την ώρα που η απουσία της Τροχαίας αλλά και το ψιλόβροχο που προηγήθηκε είχαν σαν αποτέλεσμα κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην οδό Κύπρου, με τους διαδηλωτές να κινούνται κυριολεκτικά ανάμεσα σε ουρές αυτοκινήτων, ενώ δεν έλειψαν και τα κορναρίσματα από εκνευρισμένους οδηγούς που δίχως τη βοήθεια τροχονόμων επιχειρούσαν να αποφύγουν την πορεία χρησιμοποιώντας τελευταία στιγμή τους γύρω δρόμους, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει λίγο αργότερα και η Μ. Αλεξάνδρου!

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ