ΜΝΗΜΕΣ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΞΥΠΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Κλεμμένο φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων σε πολυσύχναστο πεζόδρομο της Στοκχόλμης και στη συνέχεια τράκαρε πάνω σε πολυκατάστημα. Πληροφορίες για τουλάχιστον 3 νεκρούς και 12 τραυματίες. Η αστυνομία ανακοίνωσε μία σύλληψη, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία, ενώ τονίζει ότι αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό.

Επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, αναφέρει ότι έχει συλληφθεί ένα άτομο «το οποίο μπορεί να έχει κάποια σχέση με την επίθεση με φορτηγό στη Στοκχόλμη».

Λίγο αργότερα ο Γιαν Έβανσον, εκ μέρους της αστυνομίας της Στοκχόλμης, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου:

«Συλλάβαμε ένα πρόσωπο που μας ενδιαφέρει. Επίσης δώσαμε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός ατόμου που ψάχνουμε. Ο συλληφθείς ταιριάζει στην περιγραφή».

«Δεν μπορούμε να δώσουμε περισσότερα στοιχεία για τη σύλληψη», συμπλήρωσε.

Ο δράστης της επίθεσης φέρεται να έχει διαφύγει και η αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός άνδρα.

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων.

Σε άλλη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ότι οι νεκροί είναι τέσσερις και 15 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ωστόσο, λίγο νωρίτερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο της Στοκχόλμης, με δική του ανακοίνωση μιλούσε για τρεις νεκρούς και 15 τραυματίες, εκ των οποίων οι εννέα σε κρίσιμη κατάσταση».

Διευκρίνιζε ότι μεταξύ των τραυματιών υπάρχουν και παιδιά.

«Άρωμα» τρομοκρατίας υπάρχει πίσω από το περιστατικό, καθώς οι αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι το αντιμετωπίζουν ως τέτοιο, ωστόσο δεν επιβεβαιώνουν τον αριθμό νεκρών και τραυματιών. Επίσης, νωρίτερα ανακοινώθηκε από την αστυνομία ότι έχουν προσαχθεί και ανακρίνονται δύο άτομα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας, Νταν Έλιασον, δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες για συλλήψεις ή προσαγωγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ