ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΣΗΡΑΓΓΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΩΡΑΪΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΊΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ για την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη χθεσινή τελετή στα Τέμπη

“Οι κορδέλες και οι φιέστες του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της σήραγγας Τεμπών, όπου συνοδευόταν από την επίτροπο της περιφερειακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την επίθεση ενάντια στο λαό και στα δικαιώματά του, που συνεχίζεται αμείωτη.

Σύγχρονα, δημόσια έργα και υποδομές, όπως το συγκεκριμένο έργο, είναι αναγκαία για την ασφαλή και γρήγορη μαζική μετακίνηση, όχι όμως να φορτώνονται οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα το τεράστιο κόστος για την κατασκευή των έργων και για τα διόδια στην συγκεκριμένη διαδρομή, αλλά και γενικότερα στις εθνικές οδούς που έχουν παραχωρηθεί για εκμετάλλευση σε μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να κοροϊδεύει όταν λέει ότι «μοναδικός ιδιοκτήτης του έργου είναι ο ελληνικός λαός». Η αλήθεια είναι ότι ο ελληνικός λαός, τον οποίο επικαλείται, έχει χρυσοπληρώσει και για το συγκεκριμένο έργο πολλές φορές και θα συνεχίσει να το κάνει, αφού η αύξηση των διοδίων έχει φτάσει στο 400% , ενώ τα διόδια στις σήραγγες θα κοστίζουν και κόστος 11,40 ευρώ.

Η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων συνεχίζεται.

Η προκλητική κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ηρωικού τάγματος μηχανικού του ΕΛΑΣ, τους θρυλικούς «μπουρλοτιέρηδες», η ονοματοδοσία των σηράγγων με ονόματα λαϊκών αγωνιστών, αποδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να καπηλευτεί κάθε χρυσή σελίδα του λαϊκού κινήματος, προκειμένου να εκτονώνει τη λαϊκή αγανάκτηση από τη βάρβαρη πολιτική της.

Η μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 7 Απρίλη, μπορεί να στείλει μήνυμα αντίστασης, κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, διεκδικώντας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, μεταξύ των οποίων και σύγχρονα δημόσια έργα και υποδομές. “

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ