ΒΑΨΤΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ …ΚΡΕΜΑ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέρος της διασκέδασης του Πάσχα είναι να βρείτε νέους τρόπους για να διακοσμήσετε τα αυγά. Όταν οι φίλοι και η οικογένειά σας δουν αυτά τα έντονα χρωματισμένα αυγά, σίγουρα θα σας ρωτήσουν, «Πώς έκανες αυτά τα σχέδια;» Το μυστικό, αν θέλετε να τους το πείτε, είναι η κρέμα ξυρίσματος.

Βήμα 1: Βάψτε τα αυγά

Ξεκινήστε δίνοντας στα αυγά ένα βασικό χρώμα. Γεμίστε ένα γυάλινο μπολ με ίσα μέρη νερό και ξύδι και προσθέστε μερικές σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Τοποθετήστε ένα αυγό στο διάλυμα βαφής μέχρι να αποκτήσει ένα ελαφρύ, ομοιόμορφο χρώμα. Επειδή αυτό είναι ένα βασικό χρώμα, επιλέξτε παστέλ χρώματα όπως κίτρινο, γαλάζιο και ροζ, έτσι ώστε τα χρώματα που θα βάλετε στη συνέχεια να ξεχωρίζουν. Αφήστε περίπου μία ώρα για να στεγνώσουν τα αυγά.

Βήμα 2: Απλώστε σε ένα ταψάκι κρέμα ξυρίσματος

Απλώστε καλά την κρέμα ξυρίσματος σε ένα ταψάκι. Δεν πρέπει το πάχος της κρέμας να είναι πάνω από 2,5 εκατοστά. Εάν βάλετε παραπάνω κρέμα, μαζέψτε την με τα δάκτυλά σας και πετάξτε την.

Βήμα 3: Προσθέστε σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής

Προσθέσετε σταγόνες χρώματος στην κρέμα ξυρίσματος. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερα από δύο χρώματα, και ρίξτε τις σταγόνες ομοιόμορφα σε όλη την κρέμα ξυρίσματος. Μην ρίξετε πολλές σταγόνες χρώματος για να μην αναμιχθούν τα χρώματα.

Βήμα 4: Κάνετε μοτίβα στα χρώματα

Πάρτε ένα ξύλινο σουβλάκι και τραβήξτε κάθετες και οριζόντιες γραμμές σε όλη την χρωστική ουσία στην κρέμα ξυρίσματος για να δημιουργήσετε στροβίλους. Μην το παρακάνετε με το σουβλάκι στην κρέμα ξυρίσματος για να μην αναμιχθούν τα χρώματα.

Βήμα 5: Κυλήστε τα Αυγά στην Κρέμα Ξυρίσματος

Εδώ συμβαίνει η μαγεία. Τοποθετήστε το αυγό στο ένα άκρο του ταψιού πάνω στην κρέμα ξυρίσματος και κυλήστε το προς το άλλο άκρο, προς μία κατεύθυνση. Χρησιμοποιήστε το σουβλάκι, παρά τα δάχτυλά σας, για να το κυλήσετε. Καθώς τα αυγά κινούνται επάνω στην την κρέμα ξυρίσματος, παίρνουν το μοτίβο των στρόβιλων που θέλουμε. Δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ξανά αυτό το τμήμα της κρέμας για άλλο αυγό. Όταν έχει χρησιμοποιηθεί όλη η επιφάνεια της κρέμας ξυρίσματος, πλύνετε το ταψί και αρχίστε με νέα στρώση (Βάφει περίπου 3-4 αυγά η κάθε στρώση της κρέμας ξυρίσματος. Εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού).

Βήμα 6: Αφαιρέστε τα αυγά

Αφαιρέστε προσεκτικά το αυγό από την κρέμα ξυρίσματος με τα δάχτυλά σας, κρατώντας το από την πάνω και κάτω άκρη του ώστε να μη χαλάσουν οι στρόβιλοι που σχηματίστηκαν. Φορέστε πλαστικά γάντια για να μη βάψετε τα δάχτυλά σας. Τοποθετήστε τα αυγά σας σε ένα πιάτο για να “καθήσει” το χρώμα για περίπου 30 λεπτά.

Βήμα 7: Σκουπίστε την Κρέμα Ξυρίσματος

Σκουπίστε με μια χαρτοπετσέτα πολύ απαλά γύρω από το αυγό για να αφαιρέσετε την κρέμα ξυρίσματος. Και τελειώσατε! Τοποθετήστε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι και θαυμάστε τα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ