ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ Α2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

«Έπεσε» ηρωικά ο ΓΣΛ στην Τρίπολη

Αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην Α2 εθνική κατηγορία αποφεύγοντας την ψυχοφθόρα διαδικασία των play out έκανε σήμερα η ΑΕΛ, καθώς επικράτησε του αξιόμαχου Ηρακλείου με σκορ 81-73, σε παιχνίδι που άνοιξε το μεσημέρι την αυλαία της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Αβραάμ Παπαδόπουλου μπήκαν νωθρά στην αναμέτρηση δίνοντας δικαιώματα με τις λάθος επιλογές τους (κυρίως στην επίθεση) στους Κρητικούς, που βρέθηκαν να προηγούνται στο ημίχρονο με +6, την ώρα που οι «βυσσινί» χρειάστηκε να «ροκανίσουν» τη διαφορά που έφτασε και τους +12 πόντους!

Μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο οι γηπεδούχοι πάτησαν… γκάζι στην επανάληψη και με κορυφαίο τον Πολίτη που σημείωσε 18 πόντους έφτασαν στη μεγάλη νίκη.

Δεκάλεπτα: 18-24, 38-44, 64-59, 81-73.

ΑΕΛ (Αβραάμ Παπαδόπουλος): Σαριμπαλίδης 12 (2), Πολίτης 18 (4), Σταμπουλής 7, Παπαχρήστος 7 (1), Δεληγεώργης 12, Τσιλούλης 6, Μαλτέσιος 3, Τσούτσος 11 (3), Θορστέινσον 5.

Ηράκλειο (Ιωάννης Βισκαδουράκης): Λόλας 16 (2),Παπαδάκης 5, Τσερκιτζόγλου 3, Πετράκης 17 (3), Κουπίδης 10, Λιανός 9 (1), Λάτοβιτς 12 (2),  Παλλής 2.

«Έπεσε» ηρωικά ο ΓΣΛ στην Τρίπολη
 
Οι ατυχίες και οι τραυματισμοί δεν επέτρεψαν στον πολύ καλό και μαχητικό Γυμναστικό να πάρει τη νίκη σήμερα στην Τρίπολη κόντρα στον γηπεδούχο Αρκαδικό, αλλά οι «πράσινοι» «έπεσαν» πραγματικά ηρωικά, παρά τις αντιξοότητες χάνοντας με σκορ 81-71.
Ο ΓΣΛ είχε την ατυχία να «χάσει» με σοβαρό τραυματισμό τον Κρίστιαν Κούτρα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς υπέστη θλάση στον δικέφαλο και οι πρώτες εκτιμήσεις δεν είναι καλές, καθώς θα χρειαστεί πολύ καιρό μέχρι να αποθεραπευτεί και το πιθανότερο είναι να χάσει και την χρονιά μένοντας εκτός μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Επιπλέον στο δεύτερο ημίχρονο τραυματίστηκε και το δεύτερο πλέι μέικερ της ομάδας μας, ο Λάζαρος Χαιρετίδης, ενώ και ένα λάθος της γραμματείας χρεώνοντας με 5ο φάουλ τον Σπυρόπουλο, ενώ ήταν το 4ο του, κόστισαν πολύ στον ΓΣΛ.
Παρόλα αυτά οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν μέσα σο παιχνίδι ακολουθώντας κατά πόδας στο σκορ τους γηπεδούχους, ενώ παρόλες τις ατυχίες και τις δυσκολίες, 5’ πριν το τέλος του αγώνα ο ΓΣΛ πλησίασε πολύ εκ νέου στο σκορ (καθώς λίγο πριν είχε ξεφύγει ο Αρκαδικός), αλλά δεν υπήρχαν πια οι δυνάμεις και ο χρόνος για να γίνει η ανατροπή, με αποτέλεσμα να επέλθει η ήττα για την ομάδα της Λάρισας.
Διαιτητές: Καλδίρης, Παπαθανασίου, Θεοδωρόπουλος

Δεκάλεπτα: 20-15, 38-32, 63-46, 81-71.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Διαμαντάκος): Καραμαλέγκος 4, Πίνης, Τσακαλέρης 5, Κουρέπης 2, Τσέλλος, Προδρόμου 21 (1), Σπυριδάκης, Ναούμης 2, Ρεντίκας 23 (1), Γαρμπής 7 (1), Απέργης, Τζουγκαράκης 17.
ΓΣΛ (Σκαραφίγκας): Τόζιος 5 (1), Συνετός, Τσούμας Γ., Τσουράκης 1, Κούτρας 9, Μπέμπης 9 (1),  Γκιουλέκας 14, Τσούμας Α. 12 (2), Χαιρετίδης, Σπυρόπουλος 21 (1).
ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΚΑΡΑΦΙΓΚΑ (τεχνικός ΓΣΛ):
«Είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες μου οι οποίοι σήμερα υπερέβαλαν εαυτούς παρά τους τραυματισμούς και τις απουσίες που είχαμε. Το πάλεψαν όλοι μέχρι τέλους και το σίγουρο είναι πως κερδίσαμε πολλά πράγματα από το συγκεκριμένο ματς παρά την ήττα».

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ