ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Βάλτε τέλος στους πειραματισμούς στην ειδική αγωγή» διεμήνυσαν για μια ακόμη φορά εκπαιδευτικοί και μέλη του Συλλόγου αποφοίτων Ειδικής Αγωγής που πραγματοποίησαν το μεσημέρι νέα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί επανέλαβαν το αίτημα να αποσυρθεί η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών κατηγορώντας παράλληλα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πως «προχωρά σε ρυθμίσεις που απαξιώνουν πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο», κάνοντας λόγο για αναλγησία και εμπαιγμό της κυβέρνησης.

«Η αδιαφορία τους και για την ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ξεπερνά κάθε όριο», υποστήριξαν οι εκπαιδευτικοί.

Θυμίζουμε πως οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν τα εξής:
* Την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ειδικής αγωγής και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
* Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση.
* Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.
* Μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το βασικό πτυχίο.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ