ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παιδικών- Εφηβικών Χορευτικών Συγκροτημάτων, που διεξήχθη στην Ελασσόνα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας, με διοργανωτή την Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών.

Σε δήλωση του ο κ. Παπαδημόπουλος αναφέρει: Θα ήταν λυπηρό το φαινόμενο να αφήνουμε να διαρρέουν μέσα από τα χέρια μας πολύτιμες μορφές και πτυχές της πολιτιστικής ζωής του παρελθόντος. Μια τέτοια πτυχή είναι και ο παραδοσιακός χορός, που αποτελεί μέσο έκφρασης και επικοινωνίας και ένα δυναμικό και ζωντανό στοιχείο πολιτισμού, που διετήρησε την κοινωνική συνοχή και τη συλλογική ταυτότητα της Ελληνικής κοινωνίας στην ιστορική της πορεία.

Σήμερα στην εποχή της ταχύτητας και της κρίσης των αξιών, παρατηρείται μια άκριτη μετακένωση ξενόφερτων προτύπων και ερεθισμάτων. Παρόμοιες εκδηλώσεις σαν τη σημερινή αποτελούν ανάχωμα στην <<εισβολή>> ξένων στοιχείων και συγχρόνως το λίπασμα που ενυδατώνει την αφυδατωμένη ρίζα της παράδοσής μας. Και μας θυμίζουν ότι δεν πρέπει να περιφρονούμε τα τιμαλφή ΄΄πολύτιμα τζιβαΐρικά΄΄, τους αδαπάνητους θησαυρούς της παράδοσης.

Ο χορός ανέκαθεν μας συνόδευε και μας συνοδεύει στις χαρές και στις λύπες.

Απόψε, σε μια συνάντηση που ξεπερνά κάθε εκτίμηση και προσδοκία συμμετοχής, καλωσορίζουμε και καλοδεχόμαστε παιδιά και εφήβους, που ΄΄ξεδιπλώνουν΄΄ το ταλέντο τους, την ψυχή και την καρδιά τους και με αγάπη και μεράκι μας χαρίζουν μία υπέροχη βραδιά.

Το κορυφαίο αυτό αντάμωμα- πρότυπο και υπόδειγμα- για όλη την Ελληνική επικράτεια, επιβεβαιώνει με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο, τη διαχρονικότητα των ακατάλυτων αξιακών προτύπων, που προσδιορίζουν την ταυτότητά μας και την ιδιοπροσωπία μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ