ΣΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΘΑ ΨΑΛΕΙ Ο ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Στην κορύφωση του Θείου Δράματος συμμετέχει και τη φετινή χρονιά ο Μουσικός Σύλλογος Ελασσόνας «music Arte» στα δρώμενα της Μεγάλης Εβδομάδας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Την ιδιαίτερη αυτή μουσική παράδοση για την πόλη, που εμπνεύστηκε και υποστήριξε ο μακαριστός μητροπολίτης Ελασσόνας κυρός Βασίλειος, συνεχίζει με ιδιαίτερη θέρμη ο νυν μητροπολίτης κ. Χαρίτων. Φέτος μετά από προτροπή του ιδίου, μαζί με την καταξιωμένη νεανική χορωδία “music Arte” θα ψάλει και η Μικτή Χορωδία του συλλόγου.

Η νεανική χορωδία «music Arte» θα ψάλλει την Μ. Πέμπτη13Απριλίου,κατά την Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα, το «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» του Θεμιστοκλή Πολυκράτη (1863-1926). Ο συνθέτης, ο οποίος καθιέρωσε την “acapella” τετραφωνία δυτικού τύπου στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησιαστική μουσική. Η τρίφωνη χορωδιακή προσαρμογή σεβόμενη την πρωτότυπη εναρμόνιση και τις μελωδικές γραμμές του εξαιρετικού έργου του Πολυκράτη είναι του Κων/νου Μάτη.

Την επομένη,14 Απριλίου,στην Ακολουθία του Επιταφίου, οι νεανικές «αγγελικές» φωνές θα ενωθούν με τις φωνές της μικτής χορωδίας του συλλόγου και σε «αντιφωνία» θα ψάλλουν τα «Εγκώμια της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής».

Με τα χορωδιακά τμήματα του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας θα συμπράξουν η υπεύθυνη καθηγήτρια των εργαστηρίων φωνητικής και τραγουδιού υψίφωνος Φωτεινή Γεωργίου και οι μαθήτριες της, προσδίδοντας ξεχωριστή ατμόσφαιρα στον επιτάφιο θρήνο. Τη διεύθυνση και διδασκαλία των χορωδιών έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ