“Η ΓΩΝΙΤΣΑ”: ΠΑΡΑΔΟΣΗ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΠΑΡΕΑΣ!

Η μέρα στη «Γωνίτσα», σήμα κατατεθέν στη συνοικία Ιπποκράτης της Λάρισας, ξεκινά νωρίς και ξεκινά με καφεδάκι και κουβέντα χαλαρή. Έλα που μέχρι να το καλοσκεφτείς φτάνει μεσημεράκι και τα πρώτα τσίπουρα με τους χειροποίητους μεζέδες απ’ τα χεράκια της κυρά-Λίτσας παίρνουν τη θέση τους στο τραπέζι;

Κι αν είσαι τύπος βραδινός, το κάλεσμα από τις σούβλες και τα πιάτα της ώρας δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια για αντιδράσεις. Καλό κρασί και μουσικές συνοδεύουν το Λαρισαίο που δεν άργησε να «ανακαλύψει» το κατάστημα της Παμπούκη, όπου κάθε Πέμπτη οι μυημένοι του ρεμπέτικου στήνουν το δικό τους πάλκο με το Μάρκο, τον Τσιτσάνη και όλη την παλιοπαρέα της εποχής να στήνουν με τη σειρά τους το δικό τους γλέντι!

«Συνεχίζω την παράδοση σε ένα λαϊκό μαγαζί που κρατά την αυθεντικότητά του», θα μας πει ο Στάθης Μπατσίλας, περιγράφοντάς μας το προφίλ της «Γωνίτσας».

Μαγαζί για όλους, με ατμόσφαιρα παραδοσιακής ταβέρνας, παρείστικο, μα και σαν φορέσει τα… ανοιξιάτικα, στην πλατεία με τα καταπράσινα πλατάνια γίνεται πανηγύρι!

«Έρχονται οι πάντες, από το γιατρό και το δικηγόρο μέχρι το φοιτητή και τον εργάτη», θα περιγράψει περήφανος ο Στάθης. Εκεί που δεν σηκώνει κουβέντα είναι στο αν ακούγονται και τα πάντα στη «Γωνίτσα».

«Α, όλα κι’ όλα τους αγαπάω, τους εκτιμάω μα εδώ παίζουμε μόνο ρεμπέτικο και παλιό καλό λαϊκό, εκπτώσεις δεν έχει!», δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του ο Στάθης.

Τον αφήσαμε να χορδίζει το μπουζούκι, ενώ οι μυρωδιές από την κουζίνα μα την αλήθεια δυσκόλεψαν πολύ την αναχώρησή μας.

«Καλά να περνάμε και καλό Πάσχα σε όλους», άκουσα το Στάθη πίσω μου, με τις πρώτες πενιές να συνοδεύουν την ευχή του.

Ειρήνη Παπουτσή

INFO: “Η ΓΩΝΙΤΣΑ”, Παμπούκη 1- Λάρισα, τηλ. 6988913565

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ