Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Ανοικτή επιστολή του επικεφαλής της «Δράση Πολιτών» Στ. Ροντούλη προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. δήμου Τυρνάβου

Κύριε Πρόεδρε,
Όπως είναι γνωστό, ο ΕΟΠΥΥ, παραβιάζοντας τη διεθνώς αποδεκτή επιστημονική γνώση, δεν αναγνωρίζει στον Κανονισμό του τις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες, στερώντας από τα άτομα που εμφανίζουν τα συγκεκριμένα προβλήματα τις απαραίτητες υπηρεσίες, πράξεις και ειδικές θεραπείες.

Έτσι, πολλοί γονείς, κυρίως μάλιστα αυτοί που έχουν χαμηλά εισοδήματα, βρίσκονται σε απόγνωση, ανησυχώντας εύλογα για την πνευματική συγκρότηση και το κοινωνικό μέλλον των παιδιών τους, καθόσον οι ίδιοι αδυνατούν να βοηθήσουν τα τέκνα τους με ίδια μέσα.

Μπροστά σ’ αυτό το ανησυχητικό φαινόμενο, η ένταση του οποίου κλιμακώνεται επικίνδυνα, η Τ.Α.δεν μπορεί να μείνει αδρανής και κωφεύουσα. Αντιθέτως, πρέπει να αφουγκρασθεί τον πόνο των οικογενειών, να αναλογισθεί την αδικία που υφίστανται τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και να δράσει δεόντως, προκειμένου να καλύψει η ίδια ένα ανήθικο κοινωνικό κενό που αφήνει να πυορροεί μια ανάλγητη κεντρική εξουσία.

Συνεπώς, η δημοτική παράταξη «Δράση Πολιτών» προτείνει να λειτουργήσει, στα πλαίσια του Δήμου Τυρνάβου, μια ειδική εκπαιδευτική δομή που θα απευθύνεται και θα συνδράμει τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Με άλλα λόγια, προτείνουμε μια δράση που θα ανακουφίσει οικονομικά δεκάδες οικογένειες του Δήμου Τυρνάβου, θα επαναφέρει το χαμόγελο στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, πολλά εκ των οποίων είναι ιδιαιτέρως χαρισματικά, και θα δώσει το έναυσμα και σε άλλους Δήμους να ακολουθήσουν τον ίδιο ενάρετο δρόμο της κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

Έχουμε τη βεβαιότητα ότι και οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου επικροτούν την πρότασή μας και ευελπιστούμε ότι, με δική σας παρέμβαση, το ζήτημα θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ