ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ «ΕΞΕΛΙΞΗ» ΤΟΥ Κ. ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Παρουσία δεκάδων φιλότεχνων εγκαινιάσθηκε το Σάββατο στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα η πρώτη ατομική έκθεση του Βολιώτη καλλιτέχνη Κων/νου Κομνηνού με τίτλο «Εξέλιξη», σε επιμέλεια της Αντ. Καψάλη.

«Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η επιλογή και παρουσίαση παραγωγών υψηλής τέχνης και ποιότητας βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτιστικής στρατηγικής μας», σημείωσε σε σύντομη ομιλία της η αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης Α. Ψάρρα-Περίφανου, που αναφέρθηκε με θερμά λόγια στα διεθνή εικαστικά ρεύματα που ανιχνεύονται στο έργο του Κ. Κομνηνού, καθώς και το πλήθος των σύγχρονων υλικών που χρησιμοποιεί.

Στη σημασία της έκφρασης αλλά και τις επιρροές του καλλιτέχνη αναφέρθηκε με τη σειρά της η επιμελήτρια της έκθεσης Αντ. Καψάλη, ενώ παίρνοντας το λόγο ο ίδιος ο καλλιτέχνης στάθηκε ιδιαίτερα στον τρόπο που η διαδικασία της έκφρασης βιώνεται υποκειμενικά και αποτυπώνεται στην τέχνη του με εναλλακτικούς τρόπους, ποικίλα μέσα και διαφορετικές τεχνικές.

Πολυδιάστατες κατασκευές, υδατογραφίες, κινητικά και φωτιστικά γλυπτά, μεικτές τεχνικές και μήτρες από plexiglass κέντρισαν το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Μαΐου.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ