ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ Τ. ΤΛΟΥΠΑ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Η έκθεση του αείμνηστου Λαρισαίου φωτογράφου Τάκη Τλούπα με τίτλο «Ο κύκλος του σιταριού, ο κύκλος της ζωής» ανοίγει τις πύλες της για το κοινό την Τρίτη 18 Απριλίου, στο Μύλο του Παππά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έκθεση του σπουδαίου φωτογράφου εγκαταστάθηκε σε ειδική αίθουσα του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων, το οποίο στεγάζεται στο κεντρικό κτήριο του βιομηχανικού συγκροτήματος που πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου Λάρισας με σκοπό τη μετατροπή του σε κέντρο πολιτισμού, ενώ ο φακός του Τ. Τλούπα «ταξιδεύει» τον επισκέπτη στη Θεσσαλία του β’ μισού του 20ού αιώνα παρουσιάζοντας την καλλιέργεια και την παραγωγή του σιταριού, καθώς και τους ανθρώπους του κάμπου.

Υπενθυμίζεται πως το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων θα ανοίξει στο σύνολό του στο άμεσο μέλλον, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στο εργοστάσιο, να γνωρίσουν τις φάσεις της τεχνολογικής εξέλιξης του Μύλου, τα μυστικά της βιομηχανικής επεξεργασίας του σιταριού, καθώς και τους ανθρώπους που δημιούργησαν μία σημαντική αλευροβιομηχανία στην καρδιά της Θεσσαλίας.

Η έκθεση φωτογραφίας φιλοξενείται στον 1ο όροφο του κεντρικού κτηρίου του Μύλου του Παππά, ενώ θα είναι ανοιχτή στο κοινό από Τρίτη – Παρασκευή με ώρες λειτουργίας 10:00-14:00 και 17:00-21:00 και το Σάββατο 10:00-14:00. Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ