ΘΡΗΝΕΙ Η ΦΑΛΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ Κ. ΧΑΤΖΗ

Στο πένθος και η Καρδίτσα, ενώ έχει παγώσει η 1η Στρατιά με το χαμό του υποδιοικητή του σχηματισμού

Ως κεραυνός έπεσε στη Φαλάνη Λάρισας η είδηση του θανάτου του συγκυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε το πρωί στο Σαραντάπορο, καθώς ο άτυχος υπολοχαγός της Αεροπορίας Στρατού, Κ. Χατζής, που συγκαταλέγεται στα 4 θύματα της τραγωδίας, διέμενε εκεί, ενώ καταγόταν από τη Βερδικούσα Ελασσόνας.

Στο πένθος έχει βυθιστεί και η Καρδίτσα που θρηνεί το Συνταγματάρχη Θωμά Αδάμο, ο οποίος καταγόταν και διέμενε με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας, αλλά και τον Ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα, κυβερνήτη του μοιραίου ελικοπτέρου, με καταγωγή από το Ανθηρό Αργιθέας.

Θυμίζουμε πως η μοναδική επιζήσασα του φοβερού δυστυχήματος αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα κατάγεται από τα Τρίκαλα και διαμένει στον Βόλο, καθώς υπηρετεί στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς του μοιραίου Χιούι που κατέπεσε στο Σαραντάπορο, ήταν ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, με καταγωγή από το Ρέθυμνο, ο οποίος μόλις τον περασμένο Μάρτιο είχε προαχθεί σε υποστράτηγο και τοποθετήθηκε υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

ΣΤΟ ΓΝΛ ΟΙ ΣΟΡΟΙ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μεταφέρθηκαν μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες στρατιωτών και ανδρών της 8ης ΕΜΑΚ για την προσέγγισή τους εξαιτίας και του δύσβατου της περιοχής, οι σοροί των τεσσάρων στρατιωτικών που κατέπεσε το πρωί ένα μόλις χιλιόμετρο πριν το Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Στο σημείο της συντριβής, το οποίο παραμένει αποκλεισμένο, βρίσκονται εμπειρογνώμονες του Στρατού προκειμένου να συλλέξουν τα πρώτα στοιχεία που θα οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου, ενώ λίγο πριν τις 15.00 το απόγευμα δόθηκε στην κυκλοφορία και ο δρόμος που είχε αποκλεισθεί εξαιτίας του δυστυχήματος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές εκατοντάδων μέτρων με τους εγκλωβισμένους οδηγούς να αγωνιούν για την τύχη των στρατιωτικών.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των θυμάτων που σπεύδουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ από το εξωτερικό αναμένεται η τραγική σύζυγος του 26χρονου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Κ. Χατζή, που διέμενε στη Φαλάνη, η οποία, μετά το γάμο τους μόλις το περασμένο καλοκαίρι, έκανε το μεταπτυχιακό της στο εξωτερικό.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ