ΠΛΟΥΣΙΟ 10ΗΜΕΡΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗ 2η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η βιοποικιλότητα, η διατήρηση παραδοσιακών ποικιλιών με επιστημονική πιστοποίηση, τα φαρμακευτικά φυτά και η ανάδειξη του θέματος “Αστική Γεωργία” που αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε συνθήκες κρίσης αλλά και το δικαίωμα στην καλλιέργεια και την αυτάρκεια, καθώς και το ζήτημα της συνεργασίας γειτονικών δήμων στην υποστήριξη εκδηλώσεων ευρύτερου χαρακτήρα,

τέθηκαν στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε σε βαρύ κλίμα λόγω της πτώσης του ελικοπτέρου το μεσημέρι στο δημαρχείο Λάρισας, με αφορμή τη 2η Οικογιορτή Λάρισας.

Για ένα πλούσιο 10ήμερο δράσεων που περιλαμβάνει ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Απριλίου στο «Χατζηγιάννειο» παρουσία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου και κορυφώνεται με εκδηλώσεις στις 29 και 30 Απριλίου και την Πρωτομαγιά στο χώρο του Αισθητικού Άλσους έκαναν λόγο οι διοργανωτές, περιγράφοντας αυξημένο ενδιαφέρον και πολλές συμμετοχές που καθιστούν ως στόχο η διοργάνωση να εξελιχθεί σε θεσμό για την πόλη.

«Διαπιστωμένα η αστική γεωργία βοηθά και στην οικιακή οικονομία, ενώ στόχος είναι η εκπαίδευση πολιτών και νέων επιστημόνων σε καλύτερη βάση προκειμένου να δοθεί βαρύτητα και στην ανάπτυξη του αστικού πρασίνου», τονίστηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου.

Η 2η Οικογιορτή Λάρισας οργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Θεσσαλίας , τον Γεωπονικό Σύλλογο, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου-Ελασσόνας και Μουζακίου, συλλογικότητες και ομάδες καλλιεργητών που ασχολούνται με την διατήρηση των παραδοσιακών ποικιλιών.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των δράσεων θα διανεμηθούν σπορόφυτα και σπόροι με παράλληλες παρεμβάσεις επιστημόνων και καλλιεργητών, βιωματικά εργαστήρια και σχετικές δράσεις για ευαισθητοποίηση των παιδιών, ενώ σε ειδικό χώρο θα λειτουργεί «Αγορά Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας».

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ