ΣΤΙΣ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Ο 4ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ο Σύλλογος αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», στην προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο σε θέματα εθελοντισμού και αιμοδοσίας και να παρακινήσει και άλλους συνανθρώπους μας να γίνουν Εθελοντές Αιμοδότες, οργανώνει για την Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017, τον 4ο Ποδηλατικό Γύρο του Αμπελώνα.

Ο Ποδηλατικός Γύρος γίνεται σε συνεργασία με τα σχολεία του Αμπελώνα, που συμμετέχουν με τους μαθητές τους- ποδηλάτες- και τους εκπαιδευτικούς τους με το διπλό σκοπό:

  • Να διαδώσουν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και να παρακινήσουν και άλλους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες και
  • Να προτρέψουν τα παιδιά και τους μεγάλους στην ευρύτερη χρήση του ποδηλάτου, που είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο.

Ο Ποδηλατικός Γύρος γίνεται φέτος υπό την αιγίδα του Δήμου Τυρνάβου και της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα στα πλαίσια των παράλληλων δράσεων των Συλλόγων και Φορέων στη 2η Γιορτή Ανθοκομίας Αμπελώνα, που θα λάβει χώρα το τριήμερο 28, 29 και 30 Απριλίου 2017 στα Άλσος του Αγίου Γεωργίου, όπου κάθε χρόνο οργανώνεται η γνωστή σε όλους Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα.

Στους ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν θα διατεθούν από το Σύλλογο «Η ΕΛΠΙΔΑ» καπέλα με μηνύματα για την αιμοδοσία και στο τέλος θα κληρωθούν δυο ποδήλατα ένα για αγόρια και ένα για κορίτσια.

Σ’ αυτό τον Ποδηλατικό Γύρο εκτός από τους μαθητές των σχολείων μας με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους, μπορούν να πάρουν μέρος και όσοι άλλοι φίλοι  του ποδηλάτου, επιθυμούν μια μαζική ποδηλατοβόλτα στον ιδιαίτερα όμορφο αυτή την εποχή Αμπελώνα.

Για την ασφαλή και χωρίς προβλήματα διεξαγωγή του Ποδηλατικού Γύρου θα υπάρχει αστυνομική δύναμη και εθελοντές για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, καθώς και γιατρός με αυτοκίνητο πρώτων βοηθειών.

Ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» θα προσπαθήσει, αν είναι διαθέσιμο, να βρίσκεται στον Αμπελώνα από τις 9.30 ως τις 12.30 και η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, για να πραγματοποιήσει μια έκτακτη αιμοληψία για όσους θέλουν και μπορούν τη μέρα αυτή να δώσουν αίμα, για  να αποκτήσει έτσι και ένα πιο ουσιαστικό περιεχόμενο αυτός ο Ποδηλατικός Γύρος του Αμπελώνα.

Τέλος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. και της Ε.Ε. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» θα είναι εκεί για να πάρουν μέρος και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη και όσο γίνεται πιο πετυχημένη διεξαγωγή του 4ου Ποδηλατικού Γύρου Αμπελώνα 2017.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ