ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΓΑΛΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δικτύου Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας «Κέντρο Τέχνης, Λόγου και Κοινωνικής Δράσης», στην οποία παρουσιάστηκε το φωτογραφικό άλμπουμ του κ. Γιάννη Σιγάλα, παιδοψυχίατρου, με τίτλο: «Το Άνθος του κάκτου» που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις «ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ».

Η εκδήλωση έγινε στις 18-4-2017, στο Κοσμικό κέντρο ΦΑΝΤΑΣΙΑ, στην Ελασσόνα, με τη συμμετοχή πολλών ακροατών, οι οποίοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την  πρωτοτυπία της και την υψηλή ποιότητά της. Εκτός από την παρουσίαση του βιβλίου, περιλάμβανε διάφορες τέχνες μαζί, όπως είναι η Τέχνη της Φωτογραφίας, η Τέχνη της Ποίησης, η Τέχνη της Χορωδιακής Μουσικής, η οπτικο-ακουστική προβολή, η Τέχνη του Λόγου κ.λπ.

Ομιλητές ήταν οι :

  • Σαχινίδης Κώστας, Δρ Κοινωνιολογίας, Πολιτικός Επιστήμων
  • Ευαγγελία Ράπτου-Στεργιούλα, Δρ Κοινωνικής Λαογραφίας
  • Πένυ Αγοράστη-Χέβα, Φιλόλογος, Ιστορικός Τέχνης.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα του φωτογραφικού άλμπουμ, ως ένα εξαιρετικά σπουδαίο βιβλίο επειδή αποτελεί μια σημαντική καταγραφή-συλλογή με φωτογραφίες από άνθη διαφόρων κάκτων, στις οποίες είναι αποτυπωμένη η στιγμή της ανθοφορίας του κάκτου με όλα τα έντονα και λαμπερά χρώματα και όλες τις χρωματικές διαβαθμίσεις του. Ακόμη, έγιναν εκτενείς θεωρητικές αναφορές στην Τέχνη της Φωτογραφίας σε σχέση και με τις φωτογραφίες του βιβλίου.

Μετά τους ομιλητές, ο καλλιτέχνης Γιάννης Σιγάλας παρουσίασε, σε οπτικοκοακουστική προβολή, μια πλούσια συλλογή από κάκτους και άλλα παχύφυτα, αναφερόμενος σε πολλά πληροφοριακά στοιχεία και τονίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Βικτωρία Μπαρμπή-Σπαπή, Πολιτικός Επιστήμων, ενώ το πρόγραμμα  παρουσίασε η κ. Ελένη Μπλιούμη-Μπαρά, εκπαιδευτικός.

Η εκδήλωση έκλεισε με ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα από την εξαίρετη Παιδική-Νεανική Χορωδία «Μusic Arte» του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Κώστα Μάτη και με συνοδεία στο πιάνο από την καθηγήτρια μουσικής Έφη Φαρμάκη.  Η παράσταση της χορωδίας ήταν, πράγματι, μια μεγάλη έκπληξη για όλους τους παρευρισκόμενους για το υψηλό μουσικοφωνητικό της επίπεδο και απόδειξε οτι αποτελεί για την μεγάλη καλλιτεχνική αξία που έχει για την Ελασσόνα και που πρέπει να υποστηριχθεί από όλους και κυρίως από τον Δήμο Ελασσόνας.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν και οι κ.κ.:

–         Κουρέτας Δημήτριος, καθηγητής Φυσιολογίας και Ζωϊκών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

–         Τσιαντέ-Κοντοβασίλη Αλεξάνδρα, αντιδήμαρχος Ελασσόνας

–         Χατζηβασίλη-Βαλιώτη Ασπασία, πρόεδρος της τοπικής δημοτικής Κοινότητας Ελασσόνας

–         Συγκλόγλου Χρήστος, εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Λόφου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ