ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ Η Κωνσταντινιά Πατσή, διευθύντρια του ΓΕΛ Τυρνάβου

Η παράσταση τελείωσε και τα φώτα έσβησαν….κι απομένουν στη σκηνή οι οργανωτές κι εμψυχωτές της εκδήλωσης. Κι ο λόγος, βέβαια, για τα δραστήρια μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕ.Λ Τυρνάβου* που ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας με μοναδική επιτυχία το ανέβασμα της θεατρικής παράστασης.

Με όραμα , μεθοδικότητα, με σύμπνοια κι οργανωτικότητα  ξεπέρασαν τις δυσκολίες και πραγματοποίησαν το σκοπό τους δίνοντας την πραγματική σημασία στην αποστολή του συλλόγου τους. Από τη μια μεριά συντέλεσαν στην προαγωγή της παιδείας, αφού θέατρο σημαίνει παιδεία κι  ο μορφωτικός , ψυχαγωγικός, ηθοπλαστικός, ιδεολογικός και αισθητικός του χαρακτήρας, αποτελούν μόνο μερικές από τις πολλαπλές παραμέτρους  της  προσφοράς του (OToole 1974).Από την άλλη συνέβαλαν  στην ολοκλήρωση των στόχων του σχολείου, αφού η αρμονική συνεργασία με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας βοηθά στην πραγματοποίηση περισσότερων αποτελεσμάτων στην αγωγή των μαθητών (Σαΐτης, 2002 ).

Οι γονείς δεν αποτελούν παθητικούς παράγοντες στη λειτουργία του σχολείου και στις αποφάσεις της διοίκησης, αλλά ενεργητικούς παράγοντες σ’ αυτήν. Οι σχέσεις γονέων – σχολείου, πτυχές των οποίων έχουν εστιάσει πολλοί ερευνητές, συντελούν επικουρικά στην ανάπτυξη και εξέλιξη συνιστωσών του νοητικού, συναισθηματικού και ψυχικού κόσμου των μαθητών αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Τα αποτελέσματα των παραπάνω ερευνών κατέδειξαν μια σειρά από επιτεύξεις των μαθητών όπως η αποτελεσματική μάθηση, η ποιότητα της μάθησης, η βελτίωση της κοινωνικής τους συμπεριφοράς και συνεργασίας, η ανάπτυξη αγαστών σχέσεων ανάμεσα σε μαθητές, δασκάλους και γονείς, η εθελούσια συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις, ο σεβασμός στους κανόνες της ομάδας, η αποδοχή του ρόλου κάθε μαθητή στην ομάδα, η συνειδητοποίηση του «ανήκειν» στην ομάδα, η συναισθηματική τους ανάπτυξη κ.τ.λ (Σταύρος Τσέτσος 2015).

*Τα μέλη του Δ.Σ του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕ.Λ Τυρνάβου είναι:

Βαρδιοπούλου Μαρία- Πρόεδρος

Κολοβού Στέλλα-Ταμίας

Βέργου Αλτάνη

Στεργιούλα Καίτη

Εξάρχου Αγλαία

Γκατζούλη  Μαριάννα

Τζαφέρης Γεώργιος

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΘΕΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕ.Λ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΘΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΦΕΤΙΝΗ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ