143 ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Σ. ΝΙΑΡΧΟΣ ΣΤΟ ΕΚΑΒ

Το Ι.Σ.Ν. θα υποστηρίζει και την ψηφιακή αναβάθμιση του Επιχειρησιακού του Κέντρου

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που διοργανώθηκε, ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες της δωρεάς του προς το ΕΚΑΒ, ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει πραγματοποιηθεί από ιδρύσεως του ΕΚΑΒ, γεγονός που κατέδειξαν και χαιρέτησαν με ιδιαίτερο τρόπο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου,

τόσο ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, όσο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης. Αναλυτικά, η δωρεά του ΙΣΝ αφορά στην προμήθεια 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 6 εκ των οποίων διαθέτουν και εξειδικευμένο εξοπλισμό ανάγκες διακομιδών για νεογνά, 26 ασθενοφόρων 4Χ4 καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου. Επιπλέον στο πλαίσιο της δωρεάς θα υποστηριχθεί και η ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου Αττικής του ΕΚΑΒ, το οποίο δέχεται κάθε χρόνο περισσότερες από 1.700.000 κλήσεις.

Η προμήθεια θα έχει ολοκληρωθεί έως τέλος του 2017 και θα πραγματοποιηθεί σε 2 φάσεις. Έως το Σεπτέμβριο θα είναι ήδη σε κυκλοφορία τα 75 πρώτα Ασθενοφόρα Οχήματα, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου και τα υπόλοιπα.

Ο κ. Καρακατσιανόπουλος, αφού ευχαρίστησε θερμά το ΙΣΝ για την προσφορά του, τόνισε ότι συγκεκριμένη δωρεά πρόκειται να αναβαθμίσει σε σημαντικό βαθμό τις υπηρεσίες προνοσοκομειακής φροντίδας που παρέχει καθημερινά το ΕΚΑΒ σε όσους συνανθρώπους μας τις έχουν ανάγκη, αφού τα οχήματα πρόκειται να διατεθούν και να καλύψουν ανάγκες σε όλες της περιφέρειες της Ελλάδας. Επίσης σημείωσε, ότι η εν λόγω δωρεά είναι το αποτέλεσμα της καλόπιστης και συστηματικής συνεργασίας που ανέπτυξε το ΕΚΑΒ με το ΙΣΝ όλους τους προηγούμενους μήνες, σε μια από κοινού προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ αλλά και προάσπισης της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας, προς όφελος της κοινωνίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ