ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΓΙΟ ΘΩΜΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανακοίνωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου δήμου Τυρνάβου Μάριου Ρίζου

Ως πιστός και ως δημοτικός σύμβουλος προερχόμενος από τον Αμπελώνα παρακολούθησα πολύ στενά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο εκκλησάκι του Αγίου Θωμά, γεγονότα που πίκραναν πολύ την κοινή γνώμη του Αμπελώνα.

Νιώθω, λοιπόν, την υποχρέωση να καταθέσω δημόσια κάποιες σκέψεις μου για το συμβάν, έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Πρώτον, πρέπει να τονίσω ότι οι ύβρεις που εκτοξεύτηκαν εναντίον του ιερέα από τον παριστάμενο δημοτικό υπάλληλο έπεσαν ολοκληρωτικά στο κενό. Ο συγκεκριμένος ιερέας είναι πρότυπο ποιμένα και οικογενειάρχη ανθρώπου που όσα χρόνια λειτουργεί στον Αμπελώνα δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα αρνητικής κριτικής εις βάρος του προσώπου του. Απεναντίας, το ήθος, η ευγένεια, η ταπεινότητα, η ευπροσηγορία και η τιμιότητα έχουν καταστήσει τον συγκεκριμένο ιερέα πολύ αγαπητό πρόσωπο σε όλο τον Αμπελώνα.

Δεύτερον, πρέπει να επισημάνω το ήθος και την ευπρέπεια που κοσμούν τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου. Η αξιοπρέπεια και η ηθική υπόσταση των ανθρώπων αυτών επίσης έμεινε αλώβητη από τις ατυχείς εκφράσεις που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Τρίτον, θεωρώ επιβεβλημένο να απαντηθούν, στο πλαίσιο του δημοσίου διαλόγου, τα ερωτήματα που ετέθησαν από τον επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών», για να μην αιωρούνται σκοτεινά σημεία. Ιδιαιτέρως, μάλιστα, φρονώ ότι πρέπει από τον κύριο δήμαρχο να απαντηθεί το ερώτημα που σχετίζεται με την ταυτότητα του πολιτικού προϊσταμένου που έδωσε (εάν έδωσε) εντολή στον δημοτικό υπάλληλο για τη συλλογή των χρημάτων από τους μικροπωλητές που έστησαν τους πρόχειρους πάγκους τους στον αύλειο χώρο του Αγίου Θωμά.

Και τέταρτον, είμαι υποχρεωμένος να επικρίνω την απρεπή συμπεριφορά της δημοτικής αρχής, η οποία πλήγωσε βαθιά την κοινότητα των πιστών του Αμπελώνα και σκίασε την ημέρα της εορτής του Αγίου Θωμά. Η ανάρμοστη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής πίκρανε πολύ τους Αμπελωνίτες, καθώς οι πράξεις των δημοτικών υπαλλήλων αντανακλούν κατ’ ανάγκην στην εικόνα των δημοτικών αρχόντων, εφόσον ευλόγως αυτοί δίνουν τις όποιες εντολές εκτελούνται από τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Κλείνω, τέλος, το σύντομο σημείωμά μου με μια παραίνεση προς τη δημοτική αρχή του Τυρνάβου: Κάτω τα χέρια από την εκκλησία του Αγίου Θωμά, διαφορετικά θα υποστείτε την οργή και την περιφρόνηση των Αμπελωνιτών. Οργή που σίγουρα θα φανεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ