ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ

Χθες  Δευτέρα 24/4, στα γραφεία του ΚΚΕ στη Λάρισα,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Λαμπρούλη Γ. και αντιπροσωπεία του κόμματος  με το Δ.Σ. των Γονέων Παιδιών με αυτισμό και τον Διευθυντή του σχολείου Δημήτρη Φωτίου.

Στη συνάντηση πήραν μέρος από το Δ.Σ. η πρόεδρος Παναγιώτα Βλαχοπούλου και τα μέλη Βάια Λιάπη, Δημήτρης Χατζάκος, Βασίλης Καρλιγκιώτης , Κασσιανή Σαμαρά  και οι γονείς Έλενα Παναγούλη, Κώστας Τσιάρας, Δουραλή Μαρία και η Τσιγαρίδα Δήμητρα, νηπιαγωγός.

Στη συζήτηση  οι γονείς και ο Διευθυντής εξέφρασαν την αγωνία τους και την ανησυχία τους για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο κτήριο και τη λειτουργιά της  συγκεκριμένης  δομής.  Το σχολείο που σήμερα στεγάζεται στο 36ο δημοτικό  διαθέτει τρεις αίθουσες αντί για έξι και προοπτικά οκτώ, κάνει αφόρητη την εκπαίδευση των παιδιών, διαθέτει μόνο  τρεις εκπαιδευτικούς (ο ένας εθελοντής γονέας)  αντί για οκτώ, χωρίς λογοθεραπευτή και φυσιοθεραπευτή.

Τους προβληματίζει δε σοβαρά η κωλυσιεργία  και ο εμπαιγμός από τη δημοτική αρχή για τις εργασίες που έπρεπε να είχαν αποπερατωθεί στο κτηριακό συγκρότημα  του 12ου  Γυμνάσιου με περισσότερες αίθουσες  και μεγαλύτερο χώρο ώστε τα παιδιά να είχαν  μετεγκατάσταθεί μέσα στο Μάρτη.

Όμως με έκπληξη  πληροφορήθηκαν ότι όχι μόνο  δεν έγινε καμία εργασία  αλλά σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο πάρθηκε απόφαση να μπει τώρα εργολάβος για τις εργασίες που απαιτούνται, δηλαδή άλλο ένα εξάμηνο παράταση όπως λέει η δημοτική αρχή. Τέλος εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για  την  πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής για την σοβαρή έλλειψη καθηγητών λογοθεραπευτών και φυσιοθεραπευτών και μόνιμων σύγχρονων  εγκαταστάσεων, έτσι που τα παιδιά να ζουν και εκπαιδεύονται σε ανθρώπινες σύγχρονες συνθήκες.

Η αντιπροσωπεία και ο βουλευτής επισημάναμε τις σοβαρές ευθύνεςδιαχρονικά των κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ που υλοποιώντας την πολιτική Ε.Ε. βιομηχάνων κάθε χρόνο αυξάνουν τις περικοπές σε υγεία και παιδεία και την ειδική αγωγή.  Η κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Ειδικής Αγωγής δεν αφορά μόνο τους  γονείς και  τους εργαζόμενους στις δομές αυτές . Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και αφορά όλη την κοινωνία, την κάθε οικογένεια, αφορά το μαζικό κίνημα. Ως κόμμα καταθέσαμε παλιότερα επερώτηση και θα καταθέσουμε και νέα   στη Βουλή ώστε να πιέσουμε όσο  γίνεται την κυβέρνηση, ιδιαίτερα για μόνιμες προσλήψεις και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων στο συγκεκριμένο σχολείο, αλλά και  σ’ όλα τα ειδικά σχολεία, να εξοικονομηθούν κονδύλια και να μπουν σε προτεραιότητα ώστε  να κατασκευαστούν νέα σύγχρονα κτίρια. Θα παρακολουθούμε δε μέσω των δημοτικών μας  συμβούλων την εξέλιξη των εργασιών και της μετεγκατάστασης του σχολειού.

Τέλος  επισημάναμε ότι οι   οικογένειες που ζουν μέσα σε αυτή την αγωνία για το μέλλον και την εκπαίδευση των παιδιών τους, μαζί με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, τους εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή, να μην παραιτηθούν και να αγωνιστούν για:

– Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένη Πρόνοια και Ειδική Αγωγή. Να μην πληρώνουν οι γονείς ούτε ένα ευρώ για οποιαδήποτε ανάγκη εκπαίδευσης, αποκατάστασης και περίθαλψης των παιδιών με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες.

– Να απαγορευτεί η επιχειρηματική δράση στο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

– Άμεση και γενναία χρηματοδότηση της Ειδικής Αγωγής. Τα χρήματα του ΕΣΠΑ να κατευθύνονται  για τη στήριξη και τη διεύρυνση των δημόσιων βασικών σταθερών δομών και όχι για επιδότηση των ΜΚΟ, των λεγόμενων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που ανοίγουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας και στοχεύουν στην παραπέρα αποδυνάμωση των όποιων δημόσιων δομών.

– Κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες να έχει το κατάλληλο γι’ αυτό σχολείο. Ούτε ένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του ή σε σχολείο που δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ