ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ

 

Γράφει ο Αιρετός στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννης

Ανακοινώθηκαν σήμερα Πέμπτη 27-4-2017 οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από περιοχή σε περιοχή. Από τις 4.844 αιτήσεις γενικής αγωγής ικανοποιήθηκαν 528, ποσοστό 10,9%.

Το 10,9% των φετινών μεταθέσεων είναι το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό ικανοποίησης αιτήσεων των τελευταίων 50 ετών μετά το περσινό 8,78%.

Ως αιρετός ΚΥΣΠΕ εξέφρασα την πλήρη αντίθεση μου στον αυθαίρετο τρόπο υπολογισμού των οργανικών κενών. Είναι αδιανόητο άλλα κενά να προτείνουν οι Δ/ντές Εκπαίδευσης, άλλα οι Περιφερειακοί κι άλλα η πολιτική ηγεσία.

Είναι απαράδεκτο ενώ υπήρχαν σύμφωνα με τους Δ/ντές Εκπαίδευσης 3.048 οργανικά κενά δασκάλων, το σύστημα να τρέξει με 1.657 που ήταν η εκτίμηση των Περιφερειακών Διευθυντών. 1391 κενά δασκάλων θυσιάστηκαν στο βωμό του σχολείου «Φίλη – ΣΥΡΙΖΑ».

Αποτέλεσμα το 89,10% των αιτούντων μετάθεση να μείνει ανικανοποίητο. Μάλιστα σε πολλές περιοχές έχουμε μηδενικές μεταθέσεις. 4.316 εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής Π.Ε. θα βρεθούν για άλλη μια χρονιά μακριά από τις οικογένειές τους, μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διαμορφώνεται ένα εφιαλτικό τοπίο για χιλιάδες εκπαιδευτικούς οι οποίοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις αποσπάσεις που πρέπει και αυτές να γίνουν εγκαίρως ώστε να δοθεί η δυνατότητα του προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού του κάθε εκπαιδευτικού αλλά και του καλύτερου προγραμματισμού λειτουργίας των σχολείων.

Ελπίζω δε πως θα είναι η τελευταία χρονιά που οι μεταθέσεις έγιναν με αυτό το νομοθετικό πλαίσιο που αναμφισβήτητα χρήζει αλλαγών για να οδηγηθούμε σε ένα πιο απλό, δίκαιο και αποδεκτό σύστημα μεταθέσεων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ