ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΣΤΟ ΧΥΜΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

Ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Σφαγείων Περιοχής Τυρνάβου – Αμπελώνα και Δημοτικό Σύμβουλο Τυρνάβου κ. Ανδρέα Ντάμτσιο και από τον πρώην Δ/ντή του Οινοποιείου Τυρνάβου κ. Στέλιο Παπρά είχε συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και τους συνεργάτες της.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης και ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Ν. Λάρισας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Ο Δήμαρχος Τυρνάβου εισηγήθηκε την απόσυρση του ειδικού φόρου στο κρασί και έλαβε τη διαβεβαίωση από την Υφυπουργό ότι το θέμα αυτό είναι στις άμεσες προτεραιότητες. Στην ερώτηση του Δημάρχου για το καθεστώς στο τσίπουρο υπήρξε η προσέγγιση εκ μέρους της Υφυπουργού ότι το καθεστώς των διημέρων παραγωγών παραμένει ως έχει ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζεται με άλλα μέτρα, όπως η δημιουργία μητρώου διημέρων και ζητήματα που έχουν σχέση με τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των διημέρων αλλά κυρίως που εγγυώνται την υγεία των καταναλωτών.

Τέλος τη συζήτηση απασχόλησε το ζήτημα της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες κανονικού καθεστώτος που μετέχουν σε συνεταιριστικές οργανώσεις και υπήρξε απάντηση από την Υφυπουργό ότι θα γίνει μία προσπάθεια ώστε ο χρόνος επιστροφής να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υφυπουργός τόνισε ότι το Υπουργείο είναι πάντοτε υπέρ των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (Π.Γ.Ε.) και αυτό θα τονιστεί και στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ