ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ 2ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Ο Κλάδος Προσκόπων της Περιφερειακής Εφορείας Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας  υλοποιώντας τον ετήσιο  προγραμματισμό του,  διοργάνωσε το 2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Ενωμοτιών στην όμορφη πόλη των Φαρσάλων από τις 21 έως 23/04/17.

Σκοπός της δράσης ήταν να γνωριστούν οι Ενωμοτίες των Προσκόπων της Περιφέρειας μεταξύ τους και να ζήσουν τρεις ημέρες γεμάτες από πολιτιστικές δραστηριότητες που προάγουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τη συλλογική εργασία και εν γένη το προσκοπικό πνεύμα.

Οι ενωμοτίες διαγωνίστηκαν  σε δέκα καλλιτεχνικούς τομείς: στο τραγούδι, το χορό, την ποίηση, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία, τις παρουσιάσεις, τη μακέτα, το σκίτσο – ζωγραφική και το ψηφιακό κόμικς. Σε κάθε τομέα αναδείχτηκε  μία νικήτρια ενωμοτία η οποία έλαβε ειδικό βραβείο.

Το Φεστιβάλ φιλοξενήθηκε  στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων. Εκεί κατάλυσαν  οι ενωμοτίες των προσκόπων, στήθηκε  η στατική έκθεση και έλαβαν  χώρα όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα στο κλειστό γυμναστήριο του σχολείου.

Την πρώτη ημέρα της δράσης τα παιδιά παρουσιάσανε τις εργασίες τους στους υπόλοιπους προσκόπους , την δεύτερη ημέρα επισκεφτήκανε τα ζαχαροπλαστεία της πόλης των Φαρσάλων(Σιαμέτης, Αλεξόπουλος, Αρχοντής, Γούναρης), όπου μάθανε την  παρασκευή του χαλβά,  το απόγευμα επισκεφτήκανε το αλσύλλιο και το κάστρο των Φαρσάλων, της πηγές του Απιδανού όπου ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ κ. Δερλό Κων/νο.

Την τρίτη ημέρα οι πρόσκοποι εκκλησιάστηκαν στον ιερό ναό του Αγ. Γεωργίου(ο Αγ. Γεώργιος είναι ο προστάτης των Προσκόπων) και με την λήξη της λειτουργίας ακολούθησε τρισάγιο εις μνήμην αποθανόντων Προσκόπων της Περιφερειακής Εφορείας με πλήθος κόσμου.

Οι Πρόσκοποι ευχαριστούν τα ζαχαροπλαστεία της πόλης των Φαρσάλων (Σιαμέτης, Αλεξόπουλος, Αρχοντής, Γούναρης), και την κάβα Καλουζάκης για την βοήθεια τους στην πραγματοποίηση του 2ου Φεστιβάλ, καθώς και τον κ. Δερλό Κων/νο (πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ και διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων για την παραχώρηση του Σχολείου και για τις διευκολύνσεις που τους παρείχε).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ