ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟ–ΓΚΑΦΑΤΖΗ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Στέλιος Γ. Ροντούλης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δράση Πολιτών»

Όταν κάποιος προσπαθεί να καλύψει  την γκάφα του με μια άλλη γκάφα, γίνεται διπλά γκαφατζής. Πάρτε για παράδειγμα τον κύριο Σαρχώση, ο οποίος υποστήριξε ότι επέβαλε τέλη στους μικροπωλητές του Αγίου Θωμά, για να γίνει ο τάφος ενός παιδιού που πέθανε στον «Αριστέα».

Όμως, ο θάνατος του παιδιού συνέβη πριν δυο περίπου μήνες. Δηλαδή, σύμφωνα με το σκεπτικό του κ. Σαρχώση, η ευαισθησία του περίμενε δύο ολόκληρους μήνες, μέχρι την γιορτή του Αγίου Θωμά, προκειμένου να ενεργοποιηθεί εις βάρος των μικροπωλητών στην εορτή του Αγίου Θωμά. Σπουδαία ευαισθησία, αλήθεια!

Προφανώς, ο κ. Σαρχώσης, αφού πρώτα εξέθεσε με δική του εντολή τον δημοτικό υπάλληλο που συνέλεξε τα χρήματα, στη συνέχεια χρησιμοποίησε το θλιβερό περιστατικό του θανάτου ενός παιδιού, για να καλύψει τις ανοησίες του και τις διοικητικές του ανεπάρκειες. Ντροπή και αίσχος.

Δεν μπόρεσε καν να σκεφτεί πως εάν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων το Δημοτικό Συμβούλιο, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τον ιερέα του ναού θα είχαν συγκεντρωθεί πολύ περισσότερα χρήματα για τον τάφο του παιδιού, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Κανένας δεν θα είχε την παραμικρή αντίρρηση. Όλοι μάλιστα θα είχαν συμβάλει στον κοινό σκοπό.

Είπαμε, όμως. Η κεφαλή στον Δήμο Τυρνάβου δεν μπορεί να σκεφτεί και να δράσει ορθολογικά. Έχει υποστεί «απώλεια προσανατολισμού» λόγω απώλειας της πλειοψηφίας. Ούτε τα ποντίκια δεν μπορεί να διώξει από την κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, που έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν τα μικρά παιδιά μέσα στα καροτσάκια τους. Η ανικανότητα «χτύπησε κόκκινο». Δεν μπορεί να αποκρυβεί ούτε με το μανδύα και την πρόφαση των αγαθοεργιών. Ο «βασιλιάς είναι γυμνός» και διπλο – γκαφατζής.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ