ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΕΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗ (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 30 Απριλίου ο Σύλλογος Αεροσφαίρισης Λάρισας “Δέλτα” είχε τη χαρά να διοργανώσει ένα Πανελλήνιο διασυλλογικό παιχνίδι Aεροσφαίρισης (AIRSOFT) στο δάσος της Καλλιπεύκης Ολύμπου.

Το AIRSOFT είναι ένα σύγχρονο χόμπι εξομοίωσης “μάχης”, όπου οι παίχτες χρησιμοποιούν κατάλληλα αεροβόλα χαμηλής ενέργειας και εξοπλισμό, για να φέρουν εις πέρας κάποιους αντικειμενικούς σκοπούς, βάσει κάποιου σεναρίου.

Στο παιχνίδι της Κυριακής φιλοξενήθηκαν λάτρεις του AIRSOFT, από διάφορους συλλόγους της Ελλάδας, όπως η Λ.Α.Β.Ε. από Θεσσαλονίκη, οι ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ από Μαγνησία, ΩΜΕΓΑ από Κοζάνη, I.C.F. Από Ιωάννινα, ACES από Καρδίτσα κ.α.

Οι συμμετοχές άγγιξαν τα 90 άτομα, δημιουργώντας ένα πρωινό γεμάτο δράση και αδρεναλίνη.

Το “σενάριο” που παίχτηκε, επηρεασμένο από τη γνωστή αμερικάνικη ταινία “LONE SURVIVOR”, είχε το όνομα “Operation: Red Wings”, και οι παίκτες χωρίστηκαν σε 3 άνισες αριθμητικά ομάδες: τους REBELS (κίτρινη ομάδα), τους US RANGERS (κόκκινη ομάδα) και τους LOCAL VILLAGERS (μπλέ ομάδα).

Οι στόχοι των REBELS ήταν:

  1. Να πάρουν τον “κωδικό” απο το Κέντρο Επιχειρήσεων των RANGERS
  2. Έπειτα να καταλάβουν το “Χωριό” των VILLAGERS.

Εκεί, με τον “κωδικό”, να ανοίξουν το κουτί που είχε τον χάρτη με την τοποθεσία της “Αποθήκης Όπλων”.

  1. Χρησιμοποιώντας τον χάρτη να βρουν και να “καταστρέψουν” την “Αποθήκη Όπλων” κρατώντας την περιοχή για 30 λεπτά.

Φυσικά πάντα είχανε απέναντί τους το δύσβατο δάσος, την άμυνα των US RANGERS, καθώς και τους ντόπιους VILLAGERS, που αλληλοϋποστηρίζονταν και είχαν στήσει ενέδρες και “πολυβολεία” σε διάφορα σημεία.

Τελικός νικητής όπως πάντα ήταν το AIRSOFT και η ευγενή άμιλλα, ενώ όλοι οι παίκτες, αφού είδαν παλιούς φίλους, έκαναν καινούργιους και χάρηκαν μια μέρα κοντά στη φύση και μακριά από τα καθημερινά προβλήματα.

Εξάλλου το AIRSOFT είναι “Ο Μοναδικός Πόλεμος Που Φτιάχνει Φίλους Και Όχι Εχθρούς”

Αξιοσημείωτη και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση όλων των παικτών στο κάλεσμα του Συλλόγου για συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για άπορες οικογένειες, τα οποία θα παραδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Λάρισας.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όλους τους συλλόγους για τα χιλιόμετρα που κάνανε και για την άρτια συμπεριφορά των μελών τους όσων αφορά τους Κανόνες Ασφαλείας αλλά και το “Δίκαιο Παιχνίδι” (Fairplay).

Ιδιαίτερα ευχαριστήρια στους “φύλακες – άγγελους” την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) που βρίσκονταν εκεί για την ασφάλεια όλων, καθώς και το Σώμα Προσκόπων για τη  παραχώρηση εγκαταστάσεων του Προσκοπικού Κέντρου Καλλιπεύκης.

“Θυμίζουμε ότι το AIRSOFT δεν έχει καμία σχέση με στρατιωτική εκπαίδευση ή παραστρατιωτικές οργανώσεις ή πολιτικές πεποιθήσεις. Πρόκειται για ένα αθώο ομαδικό παιχνίδι εξωτερικών χώρων”, σημειώνουν οι διοργανωτές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ