ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 Ανακοίνωση – ευχαριστήριο των Ενεργών Πολιτών Λάρισας

Από τις 4 έως τις 7 Μαΐου, η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, παρουσίασε στο θέατρο ΟΥΗΛ τον ποιητικό μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος».
Δε θα αναφερθούμε στο έργο αυτό καθ’ αυτό, γιατί είναι τόσο σπουδαίο και γνωστό, και ο Γιάννης Ρίτσος που το έγραψε, είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους ποιητές, που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας.
Ούτε θα αναφερθούμε στην απόδοση του έργου από τους ηθοποιούς επί σκηνής, γιατί είχαν την ευκαιρία να σχηματίσουν ίδια άποψη εκατοντάδες Λαρισαίοι που κατέκλυζαν κάθε βράδυ τα καθίσματα του θεάτρου ΟΥΗΛ, και με το θερμό χειροκρότημά τους και τα εκθειαστικά σχόλιά τους μετά την παράσταση, εξέφρασαν τις εντυπώσεις τους για την προσπάθεια… Άλλωστε για τα δρώμενα επί σκηνής και τις αποδόσεις των ηθοποιών δημοσιεύτηκαν και θεατρικές κριτικές…

Εκείνο με το οποίο θέλουμε να ασχοληθούμε σ’ αυτό το κείμενο, είναι η σημασία που έχει η εθελοντική ομαδική εργασία για την επίτευξη ενός σκοπού, να στρέψουμε τους προβολείς σε όλους τους «αφανείς ήρωες», που συνήθως περνούν με μικρά γράμματα στους τίτλους τέλους ενός έργου,  αλλά χωρίς την συμβολή των οποίων δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί οι παραστάσεις. Να αναφέρουμε λοιπόν, αντιστρέφοντας τη σειρά των συντελεστών της παράστασης, και να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές που υποστήριξαν την υποδοχή των θεατών μοιράζοντας προγράμματα και συγκεντρώνοντας τα τρόφιμα που έφερναν για το Δωρητήριο Τροφίμων: κ. Ιωάννα Βογιατζή, κ. Λένα Λιάγκουρα, κ. Κώστα Κεδρά, κ. Κορίνα Βασιλοπούλου, κ. Αίγλη Θανασιά, κ. Αμαλία Στάμου, κ. Νικολέττα Σδόγγου.

Ευχαριστούμε τον γραφίστα κ. Πάνο Σαρλάνη για την εκπληκτική αφίσα και το πρόγραμμα, τον κ. Δημήτρη Γιαννούση για την επιλογή της μουσικής, τον κ. Γιάννη Νταλώση για τη ρύθμιση του ήχου, την Φωτογραφική Ομάδα του Εργαστηρίου Ζωής του ΟΚΑΝΑ για τις φωτογραφίες των ηθοποιών για το σταντ. Ευχαριστούμε τον Νίκο Αγγελέτο για τα σκηνικά και τη ρύθμιση του φωτισμού και τον κ. Θανάση Χαλκιά για την διάθεση υλικών.
Βεβαίως, καθοριστικής σημασίας ήταν ο ρόλος της συντονίστριας της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας των Εν.Πο.Λ., κ. Εύης Καλούδη, που κλήθηκε να βρει λύσεις για όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που προέκυψαν.
Θα ήταν παράλειψη, αν δεν αναφέραμε την άψογη συνεργασία, την παραχώρηση του Θεάτρου ΟΥΗΛ, αιθουσών για τις πρόβες και τη γενικότερη υποστήριξη των θεσμικών φορέων:
Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και τον Αντιδήμαρχο κ. Πάνο Σάπκα.

Τον κ. Μπαντζανούλη Αλέξη, πρώην αντιδήμαρχο Παιδείας και Νεολαίας, Την κ. Αράπκουλε Δέσποινα, υπεύθυνη των βιβλιοθηκών, των λεσχών πολιτισμού και του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου.
Τον κ. Ζέβλα Κων/νο, Πρόεδρο 3ης Δημοτικής Κοινότητας.
Και τον υπάλληλο του Θεάτρου ΟΥΗΛ κ. Οδυσσέα Καλαμά, για την πέρα των υπηρεσιακών υποχρεώσεών του βοήθεια.
Τέλος, παράλειψη θα ήταν αν δεν ευχαριστούσαμε όλα τα ΜΜΕ -έντυπα και ηλεκτρονικά- του τόπου μας, που προέβαλαν με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά μας, ώστε να γνωστοποιηθεί στο κοινό.

Επί σκηνής τώρα, η καταπληκτική ομάδα ερασιτεχνών ηθοποιών, που υπό τις υποδείξεις και τις οδηγίες της εξαίρετης σκηνοθέτιδας κ. Θεοδώρας Κακάτσιου, κατάφερε να έχει αυτό το σκηνικό αποτέλεσμα, αποτελούνταν από: την κ. Άννα Χριστοδούλου, την κ. Καλλιόπη Γκαρλέμου, την κ. Χρυσούλα Μπαλή –Μαστοροδήμου, την κ. Φανή Ντάβου, την κ. Μαρία Γιαννίκη, την κ. Αλεξάνδρα Παπαναστασίου, την κ. Μαρία Σγουρδαίου, την κ. Κατερίνα Κυπαρίσση και τον κ. Γιάννη Γκουγκουλή.

Για το τέλος, αφήσαμε το σπουδαιότερο!
Αναφερόμαστε στον πολύ σημαντικό σκοπό που επιτέλεσε η παράσταση, πέρα από την καλλιτεχνική της στόχευση, που ήταν η συγκέντρωση τροφίμων για το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. !
Είναι συγκινητική κι ελπιδοφόρα η ενθουσιώδης ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας για συγκέντρωση τροφίμων, που θα ενισχύσουν τις 110 οικονομικά αδύναμες οικογένειες που στηρίζουν οι Ενεργοί Πολίτες.

Αποδεικνύεται ότι ο πολιτισμός, πρώτα και κύρια σημαίνει ανθρωπιά!
Μ’ αυτόν τον τρόπο οι ρόλοι αντιστρέφονται, και οι θεατές που προσήλθαν με σακούλες γεμάτες με ότι τρόφιμα μπορούσαν να προσφέρουν, καθίστανται ως οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ αυτής της παράστασης!
Τους ευχαριστούμε όλους θερμά, και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτήν αλλά και τις άλλες δράσεις μας, καθώς η ανταπόκριση του κόσμου αναπτερώνει το ηθικό και το κουράγιο μας!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ