ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ελλείψεις στο ΓΝΛ παραδέχτηκε ο διοικητής

Με στόχο την αποσυμφόρηση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και προκειμένου να μπει επιτέλους «στοπ» στις πολύωρες αναμονές και την ταλαιπωρία ασθενών και συνοδών ο διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας Π. Νάνος

προχώρησε στην εξαγγελία δημιουργίας κλινικής «επείγουσας ιατρικής» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται την Πέμπτη στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

«Τα στοιχεία που υπάρχουν καταδεικνύουν την ανάγκη λειτουργίας αυτόνομης κλινικής για τη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών, ενώ από τις αρχές μέχρι και το τέλος του τρέχοντος Ιουνίου δρομολογούνται όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις με την διάθεση κονδυλίων της τάξεως των 30.000 ευρώ για την δημιουργία της εν λόγω Κλινικής», ανακοίνωσε ο κ. Νάνος.

Αξίζει να επισημανθεί πως η συγκεκριμένη παρέμβαση προτάθηκε να συμπεριληφθεί και στο νέο Οργανισμό του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου με την παράλληλη προώθηση και των διαδικασιών για την πρόσληψη ενός Επιμελητή Β’, ενώ το συγκεκριμένο μοντέλο θα εφαρμοσθεί σταδιακά και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

«Τα νούμερα διαχείρισης περιστατικών από το ΤΕΠ στα δύο νοσοκομεία καταδεικνύουν την ανάγκη των αλλαγών» κατέληξε ο κ. Νάνος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σε καθημερινή βάση το ΠΓΝΛ διαχειρίζεται μέχρι και 400 επείγοντα περιστατικά και σε ετήσια βάση περί τις 75.000 επείγοντα περιστατικά, ενώ στο ΓΝΛ τα νούμερα αυτά διαμορφώνονται σε 300 – 350 σε ημερήσια βάση και σε 49.000 επείγοντα σε ετήσια βάση.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΓΝΛ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Επιμένοντας πως το ΓΝΛ προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και στηρίζεται από τη διοίκηση, αλλά και παραδεχόμενος τις σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται σε συντήρηση και υποδομές ο διοικητής των νοσοκομείων Π. Νάνος αναφέρθηκε σχετικά, κάνοντας λόγο για νέες παρεμβάσεις στο νοσοκομείο.

«Μια ριζική ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας θα απαιτούσε πολλά χρήματα κάτι που δεν μπορεί να διαχειριστεί κανένας προϋπολογισμός και καμία διοίκηση», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση Νάνου, ο οποίος αναφέρθηκε σε σειρά παρεμβάσεων για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας.

Έτσι νέες παρεμβάσεις θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη συντήρηση μονάδων και κλινικών, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν με 150.000 ευρώ από τον Προϋπολογισμό του 2017, ενώ παράλληλα έχει υποβληθεί πρόταση ώστε να καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αντικατάσταση των ασανσέρ του νοσοκομείου για την οποία απαιτούνται 180.000 ευρώ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ