ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ LAPTOP ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ

Η χώρα του Τραμπ είναι έτοιμη να απαγορεύσει τη μεταφορά laptop στις πτήσεις προς τις ΗΠΑ από την Βρετανία και την Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής ταμπλόιντ “Daily Beast”. Εντός της ημέρας αναμένεται η σχετική ανακοίνωση.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της Eυρωπαικής Ασφάλειας στη “Daily Beast”, οι ΗΠΑ θα απαιτήσουν όλοι οι φορητοί υπολογιστές και άλλες παρόμοιες συσκευές (notebooks) να ασφαλίζονται σε ελεγμένες συσκευές και να τοποθετούνται στο χώρο αποσκευών, στις πτήσεις από τη Βρετανία και την Ευρώπη.

Οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας έχουν θορυβηθεί από τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη και για τον λόγο αυτό προτίθενται να επεκτείνουν τα σχετικά μέτρα ασφαλείας και σε πτήσεις που προέρχονται από ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, οι φορητοί υπολογιστές απαγορεύτηκαν σε πτήσεις από 10 αεροδρόμια σε οκτώ χώρες της Μέσης Ανατολής προς τις ΗΠΑ, αφού οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι είχαν αποδείξεις ότι οι τρομοκράτες θα ανατινάξουν αεροσκάφη χρησιμοποιώντας φορητούς υπολογιστές με εκρηκτικά.

Η απαγόρευση αυτή θα είναι ένα καταστροφικό πλήγμα για τις αεροπορικές εταιρείες. Αλλά και για τους επιβάτες, κυρίως αυτούς της πρώτης θέσης που πληρώνουν γιατί να είναι άνετα και να μπορούν να εργαστούν κατά την πτήση.

Πάντως, η κίνηση αυτή δεν θα προστατεύει 100% τους ταξιδιώτες. Αν οι βόμβες μπορούν να ενσωματωθούν σε φορητούς υπολογιστές, τότε ακόμα και η τοποθέτησή τους στον χώρο αποσκευών θα ήταν πολύ επικίνδυνη…” Δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις για την επέκταση του περιορισμού των μεγάλων ηλεκτρονικών συσκευών στις καμπίνες των αεροσκαφών, ωστόσο, εξετάζεται”, δήλωσε πριν από λίγες ώρες το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. “Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας συνεχίζει να αξιολογεί το περιβάλλον της απειλής και θα κάνει αλλαγές όταν είναι απαραίτητο για να κρατήσει τους ταξιδιώτες ασφαλείς στον αέρα”. Αν υπάρξει απαγόρευση, τότε αυτή δεν θα επηρεάσει αρνητικά μόνο τους επιβάτες αλλά και τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρείες αφού πολλές από αυτές έχουν επιπλέον έσοδα από δευτερεύουσες υπηρεσίες, όπως είναι η παροχή πρόσβασης στο Ιντερνετ κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

protothema.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ