ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΡΠΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Με μεγάλη συμμετοχή δικηγόρων-μελών ΔΣΛ, δικαστικών υπαλλήλων και του συνόλου του προσωπικού του ΔΣΛ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 05.05.2017,τετράωρο σεμινάριο στην Καρδιοπνευμονική Ανάνηψη (ΚΑΡΠΑ) και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή(ΑΕΠ) από διασώστες-εκπαιδευτές

του Γραφείου Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Λάρισας.

Η εκπαίδευση περιλάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος (βιωματική εκπαίδευση) με χρήση προπλασμάτων ανθρωπίνου σώματος και εκπαιδευτικών απινιδωτών και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων καθ’ όλη τη διάρκειά της. Οι εκπαιδευόμενοι χωρίστηκαν σε τρεις υποομάδες πρακτικής εκπαίδευσης και με συνεχείς επαναλήψεις εξασκήθηκαν στη σωστή πρακτική αντιμετώπιση περιστατικών καρδιακής ανακοπής υπό την διαρκή καθοδήγηση των εμπειρότατων εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΔΣΛ ήδη από το έτος 2013 προμηθεύτηκε δύο αυτόματους φορητούς απινιδωτές, οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας (Προϊσταμένη Γραμματείας Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας – 1ος όροφος) καθώς και στον 1ο όροφο του Μεγάρου Δικηγόρων Λάρισας (Δευκαλίωνος 18 και Πατρόκλου).

Η διοίκηση του ΔΣΛ εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον υπεύθυνο του Γραφείου Εκπαίδευσης κ. Ξενοφώντα Λέτσα και προς τους εκπαιδευτές διασώστες του ΕΚΑΒ Λάρισας,που πρόσφεραν αφιλοκερδώς και με υποδειγματική ευσυνειδησία τις πλούσιες γνώσεις και εμπειρίες τους. Εντός του έτους θα υπάρξει και νέο σεμινάριο για παροχή πρώτων βοηθειών σε διάφορες περιπτώσεις ανάγκης που μπορούν να προκύψουν στηννσύγχρονη καθημερινότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ