ΣΤΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ  ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Για τραγελαφική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και στις διαδικασίες συνταξιοδότησης αγροτών και κτηνοτρόφων με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην εφαρμογή του ΕΦΚΑ, κάνει λόγο σε ερώτησή του προς τον υφυπουργό Εργασίας ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Καρασμάνης.

Ο πρώην Υπουργός, κάνει λόγο για σύγχυση και αγωνία των παραγωγών που γεννήθηκαν το 1950. Πρέπει να αρχίσουν να εισπράττουν τις συντάξεις τους την 1η Ιουλίου. Όμως, η εγκύκλιος για την έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων καθυστερεί… ένα χρόνο από την ψήφιση του Νόμου και οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

“Όχι μόνον δεν πρόκειται να πληρωθούν τον Ιούλιο, αλλά και ουδείς τους ενημερώνει υπεύθυνα πότε θα εισπράξουν την σύνταξή τους. Αντιθέτως – ενδεικτικό του αλαλούμ που επικρατεί στις υπηρεσίες – λαμβάνουν ειδοποιητήρια… για να πληρώσουν εισφορές, αν και η ασφάλισή τους έχει λήξει από το τέλος του 2016!” σημειώνει ο κ. Καρασμάνης, που ερωτά τον αρμόδιο Υφυπουργό, τι προτίθεται να πράξει για να πληρωθούν το ταχύτερο οι δικαιούχοι για τους περισσότερους από τους οποίους η σύνταξη είναι πλέον μοναδικός πόρος επιβίωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ