ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΝΛ

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτή, που θεσπίστηκε το 1965 από το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών ( ICN) για τις 12 Μαΐου κάθε έτους, ημέρα γέννησης της Florence Nightingale, διοργανώθηκε στο Γ.Ν.Λ. “Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο” εκδήλωση ενημέρωσης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Συνταξιούχων Γ.Ν.Λ, του γραφείου Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και του Αναπληρωτή Διοικητή κο. Δ. Λιόλιου. Καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και Διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Λ κ. Κ.Ι. Γουργουλιάνης.

Θέμα της ομιλίας : ” Η ευθύνη των Λειτουργών Υγείας στη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα”. Στο πλαίσιο αυτό έγινε μια πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα προσέγγιση του μεγάλου ζητήματος ” κάπνισμα”. Τονίστηκε η σύνδεση της ” εικόνας” του καπνιστή με το κοινωνικό status μέσα στο χρόνο και πως αυτό επηρέασε την ώθηση στο κάπνισμα αλλά και στην κατάρρευση της εικόνας του καπνιστή σήμερα.

Οι Λειτουργοί Υγείας οφείλουν μέσα από την επαγγελματική αλλά και προσωπική στάση ζωής τους να προάγουν μια εικόνα ” καθαρής” ατμόσφαιρας απαλλαγμένη από καπνό και ατμό. Η εκδήλωση έκλεισε τονίζοντας τη συμβολή του Νοσηλευτή στη βιώσιμη ανάπτυξη στο χώρο της Υγείας, ένα διεθνές μήνυμα του Συμβουλίου των Νοσηλευτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ