ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ “ΑΝΟΙΓΜΑ” ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Να “ανοίξει” περισσότερο την αγορά των αγροτικών προϊόντων της Ελλάδας στο Κατάρ, προσδοκά η τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Ντόχα την ερχόμενη Τρίτη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Οι επαφές του κ. Κόκκαλη με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και εμπορικούς φορείς θα είναι προπαρασκευαστικού χαρακτήρα, στοχεύοντας στις αρχές του ερχόμενου Φθινόπωρου στη διεξαγωγή μίας ευρείας επιχειρηματικής αποστολής με τη συμμετοχή επιχειρήσεων απ’ όλη την Ελλάδα για “b2b” συναντήσεις με αντίστοιχες επιχειρήσεις του Κατάρ.

Δεδομένου ότι εμπορική σχέση Ελλάδας και Κατάρ σε αγροτικά προϊόντα κρίνεται επί της παρούσης “χαμηλού βεληνεκούς”, στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι η ενίσχυση των εξαγωγών σε οπωροκηπευτικά, τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα σε πρώτη φάση.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Κόκκαλη, θα συναντηθεί διαδοχικά με τον υφυπουργό Οικονομίας και Εμπορίου, Σουλτάνο Μπιν Ράσιντ Α1 Χάτερ, με τον Υπουργό Δήμων και Περιβάλλοντος Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλάχ Αλ Ρουμειχί, με τον αρμόδιο υφυπουργό για αγροτικά θέματα και ιχθυοκαλλιέργειες, Σεΐχη Φαλέχη Μπιν Νάσερ Αλ Θανί και τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Κατάρ Μουχάμεντ Μπιν Αχμέντ Μπιν Αλ Κουαρί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ