ΜΙΑ 15ΧΡΟΝΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ONLINE ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ «BLUE WHALE» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας ενός νέου άκρως επικίνδυνου διαδικτυακού «παιχνιδιού», το Blue Whale «μπλε φάλαινα», που ξεκίνησε από τη Ρωσία και σύντομα έγινε εθιστική τρέλα και στην Ουκρανία.

Προειδοποιήσεις έχουν απευθύνει και οι αρμόδιες Aρχές στην Ελλάδα, παρόλα αυτά όμως σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Κατερίνη.

Ο Ηλίας Χρυσικός, Διευθυντής του ραδιοσταθμού «Ενημέρωση 92,2 στα fm», μιλώντας στα Παραπολιτικά ανέφερε πως μία 15χρονη από την Κατερίνη, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου έχει πέσει θύμα της «Μπλε Φάλαινας».

Σύμφωνα με πληροφορίες το ανήλικο κορίτσι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους γονείς του και τους αποκάλυψε πως μέσω του παιχνιδιού κάποιος της ζήτησε να πάρει μεγάλη ποσότητα χαπιών. Το κορίτσι ευτυχώς φοβήθηκε και πήρε μόνο δύο χάπια. Νωρίτερα είχε χαράξει το πόδι της και πάλι υπό την υπόδειξη του άνδρα στο παιχνίδι.

Στο παιχνίδι ο παίκτης πρέπει να συμμετάσχει σε επικίνδυνες αποστολές. Να αναρριχηθεί σε επικίνδυνα μέρη, όπως γέφυρες να τραυματίσει τον εαυτό του (πχ. χαρακές με ξυράφι) ενώ το τελευταίο στάδιο απαιτεί αυτοκτονία.

Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών – πρόκληση φέρεται να λαμβάνει χώρα μέσω social media, όπου κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν στο ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας 50 ημερών.

Ο δημιουργός του «παιχνιδιού» ισχυρίστηκε γεμάτος κυνισμό, ότι το δημιούργημά του είχε σκοπό να «καθαρίσει την κοινωνία» από τα απόβλητά της.

altsantiri.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ