ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΟΛΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΩΛ

Το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δ. Λαρισαίων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Solarte συνδιοργανώνουν την 2η Συνάντηση Συνόλων Παραδοσιακής Μουσικής. Σκοπός της συνάντησης είναι η διάδοση της παραδοσιακής μουσικής, της κουλτούρας και του πολιτισμού κάθε τόπου.

Mε ήχους της παράδοσης θα ταξιδέψουμε σε διάφορα μέρη την Πέμπτη 18 Μαΐου στις 20:00 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Αρωγοί σε αυτό το εγχείρημα είναι η Χορωδία του Μ.Ε.Σ Αβέρωφ «ο Θετταλός» μαζί με την «μουσική παρέα γυναικών Χάλκης» με υπεύθυνο τον Γιώργο Τερζούδη, το Χορευτικό & Φωνητικό Σύνολο του Πολιτιστικού Συλλόγου Βούλγαρων & Φίλων Λάρισας με χοροδιδάσκαλο την Stanka Ganeva και στην επιμέλεια του φωνητικού συνόλου την Παναγιώτα Ζαφειρίου, η Χορωδία του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας με υπεύθυνη την Βάσω Ψωφάκα, η Χορωδία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δ. Λαρισαίων με μαέστρο τον Κωνσταντίνο Μάτη, η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Σ.Ω.Λ με υπεύθυνο τον Αλέξανδρο Κωνσταντίνου, το Φυτώριο Παραδοσιακής Μουσικής και η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής του Σ.Ω.Λ με υπεύθυνο τον Χρήστο Καλαμπούκα.

Σημαντική είναι η συμβολή των καθηγητών παραδοσιακής μουσικής του Σ.Ω.Λ: Αντώνης Βλαχογιώργος (βιολί), Γιώργος Κατσάρας (κρουστά), Αλέξανδρος Κωνσταντίνου (βυζαντινή-κανονάκι), Βασίλης Μπαλογιάννης (κλαρίνο), Ράνια Μπουλούμπαση (σαντούρι), Χρήστος Καλαμπούκας (λαούτο-κιθάρα)

 

Η Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ